PACKA FÖR FAN!!

2011-08-30 @ 14:21:31

ÄNTLIGEN!! Nu smäller det!
Hej då elaka bitchiga Karlie, jag tänker inte hyra ditt skithus längre som ni aldrig kommer och fixar och som kommer falla sönder vilken sekund som helst! Yeeeey!!!!!! Jag flyttar till havet istället thank you very much!

Hallett Cove, mmm det låter riktigt mysigt tycker jag :) Knappt tio minuters gångväg till tåget så nu ska jag och Kody ut på en massa äventyr!
Vi ska hämta nycklarna imorgon och skriva kontrakt, längtar tills jag får åka till mitt nya hem även om vi inte flyttar in förrns i helgen, kul att flytta några lådor och det är ju alltid så spännande med nåt nytt!
Men nu stannar vi gärna ett tag det suuuger att packa och flyttstäda!

Idag har jag vaccinerat mig mot vattkoppor, så det känns tryggt, gjorde inte ont alls så bra det med!

Det gick ju inge vidare med Kodys tester, han måste till barnsjukhuset och göra fler tester, nån radioaktiv röntgen grej där dom fyller upp kisseblåsan med nått radioaktivt medel genom en kateter, någon slag urin reflux, Kody läkare är lite orolig. Eller, han är ju en vis gammal indier, han är mer noggrann och vill inte missa något som kan vara viktigt/farligt.
Så vi står på väntelista nu.
Han måste även lämna urinprov en gång i månaden, min lilla gnu... :(

Han är iaf glad och galen som vanligt så det är ju bra iaf. Och han får lite tranbärsjuice utspätt med vatten ibland. Ifall att.


Och här kommer daaaagenssss


 

Ingen bra bild men det är iaf platta stövlar, tajts, klänning från HM, västkofta och jeansjacka, men det stora plusset är min klocka från turkiet och mitt "rem"armband som jag fick av min moster Eva! Jag har knippsat fast min Thomas Sabo sko på armbandet och det är en storfavorit för tillfället!

Challenge!

2011-08-29 @ 02:42:51
Snart ska vi gå till Dr sidhu jag och Kody, jag ska få tillbaka provsvar om jag har haft vattkoppor eller ej (vilket jag inte haaar), ska vaccinera mig mot det. Man kan fortfarande få det tydligen men till en mildare grad.
Kody ska få tillbaka ultraljudsbilderna så vi hoppas att njurar och urinrör ser bra ut, men han är bra våran läkare, känns tryggt att han vill gå till botten med det här.

Vi har iallafall hittat ett hus vi verkligen gillar, det har ingen pool men det gör inget, det är ju bara att hoppa på ett tåg så är man vid havet efter.. 5 minuter? Känns helt ok!

Jajust jag har suttit å glott runt på lite bloggar och en sak som faktiskt är ganska roligt att titta på är när folk uppdaterar med "dagens outfit"! Kanske skulle vara något, då skulle jag få motivation att inte gå runt i myspys hela dagarna. Eller så får ni se bilder på mig i en massa olika pyjamas hela tiden :) Anyway, en liten twist kommer här, jag challengar Ryssan att göra detsamma :)
Jag hoppas att Ryssan aka Cathrine hoppar på detta :) Då får vi säkert se en massa fina ridkläder!! Hehehe...



Här kommer en liten uppdatering i form av bilder iaf, om datorn tillåter dvs...









Koy måste ha precis ALLT med sig i badet när han badar...




Ojojoj glömde nästan Daddys shampoo.




Han är underbart söt i nya poncho-handduken



Tyvärr tycker han inte det själv.




Så det slutar alltid såhär...




Kody i en lekpark med sin bästis





Han springer runt och gnäggar och vägrar släppa sin vän







Så det var allt för nu, jag får återkomma med dagens outfit eftersom jag just nu har på mig tofflor tajts och Jacks t-shirt... Eller, va fan ska det va så ska det va







Jag återkommer ändå med dagens riktiga outfit lite senare :) Ha det bra!

Ciao!



Fredag morgon!

2011-08-26 @ 02:18:01
Då välkomnas helgen om några timmar, så fort veckorna går nu, vet inte riktigt varför!
Det gick bra hos läkarn igår för Kody, men vi får inte resultaten förräns på måndag så vi får se vad som händer.
Idag ska vi ut på middag med Adams fästmö Kaye (Adam är Jacks vän som var best man på vårat bröllop och Kaye är hans amerikanska flickvän) det är hennes födelsedag och jag känner henne inte alls! Hon är en sån där snäll person som inte ger så mkt av sig själv (vi känner henne inte speciellt bra) hon är väldigt blyg och allt jag vet om henne är att hon har en sagan om ringen - ring på fingret, för hon älskade filmerna. Eller böckerna?
Kan bli ett presentkort på Marion, då har man typ 50 affärer att välja på var man vill handla nåt.
Opersonligt men då blir det ju inte fel iaf! Blommor känns svårt att ta med till en restaurang.



Om ni vill se nått svinkul så youtuba Jimmy Giggle Dance Aerobics. Det är barnprogrammet Kody ser på mornarna och idag körde dom dansaerobics... Han är kung alltså, Jimmy Giggle!



På lördag ska vi titta på hus runt 13.00, och se klockan 15.00 ska Jack titta på lacrosse finals, kan hända att han får ta med Kody och att jag slappar i 3 timmar. Eller kanske ska jag gå på bio? Om bridesmaids fortfarande går så går jag gärna och ser på den.



På söndag vi 12 ska Jack på football, företaget han köper pavers av (stenplattor) kände att han är en så pass bra kund att dom ringde upp honom och frågade om han ville ha en fri biljett. Då får man sitta i en privat lounge och det bjuds på snacks och alkoholhaltiga drycker och man kan passa på att knyta lite kontakter till jobbet! Och samtidigt titta på football matchen. (amerikansk football alltså)


Sen är det måndag igen. Så det blir inte så mycket familjetid den här veckan, igår efter att Jack kom hem från jobbet lagade jag mat medans han och Kody myste och sen åkte han och fick en helt-timmes massage (t. om stenhård knådning i ansiktet, det var lite läskigt sa han) så han kom inte hem förrns efter 21.00 och då var Kody vaken så dom gick och la sig och jag letade hus på internet. Vi får ta igen det nästa vecka.

Jacks plan är förövrigt att vi ska flytta till queensland om ca 2 år, så till alla er som vill komma och hälsa på, ni är hjärtligt välkomna när som helst, men som semesterställe så har nog qld lite mer att ge.
För alla er som kommer hit för att arbeta och vara barnvakt till mitt barn (ni vet vilka ni är haha) ni är välkomna..... NU!

Noosa, Sunshine Coast


Noosa Sunshine coast QLD



Dags för frukost, och jag måste hitta Kodys tofflor, det är kallt på golvet idag. Tur jag har mina på mig redan :)



Ciao!

.

2011-08-25 @ 06:12:50
Ber om ursakt for jag sitter vid en annan dator just nu som saknar a a o. Ja alltsa, dom 3 extra bokstaverna i svenska alfabetet!

Om en halvtimma ska jag och Kody vandra till sjukhuset dar dom ska kolla med ultraljud vad som verkar vara "fel" med Kodys urinvagar, han har ju haft urinvagsinfektion 2 ggr nu och det ar ju inte bra! Forhoppningsvis ser det bra ut anda, att han bara haft en fruktansvard otur helt enkelt och att han inte behover nagon operation.

Imorgon fyller Adams fastmo Kaye ar sa vi ska ut pa middag da.

Nu vaknade Kody sa...

Ciao

nuffin spechiöl

2011-08-23 @ 03:16:52
hmm... så på dom 6 månader som varit har jag övningskört i 15 timmar. Så bra, då behöver jag bara övningsköra 85 timmar till de kommande 6 månaderna.
Man måste köra 100 timmar här, varav 15 måste vara på kvällen.
Sen måste man klara typ 12 poäng med övningskörare, typ man övningskör med en lärare 4 gånger och gör 3 punkter per gång. Sen måste man köra stadskörning och lantkörning, 2 timmar.
Och man måste skriva ett till test. Det första testet skriver man innan man får sin L-skylt (lerners permit), sen måste jag ha ett P på bilen i 2 år innan jag får mitt fulla körkort.
VAD JAG LÄNGTAR!

Freedom!

Enda sättet att få Kody att äta nuförtiden är att sätta honom i sin stol framför TVn. Suck. Jaja, han måste ju äta. Fast jag tycker inte om att ha TVn på mitt på dagen...

På torsdag ska vi röntga och ultraljuda hans njurar och urinrör och se varför han får urinvägsinfektioner så ofta.
För tillfället ger jag honom tranbärsjuice 2-3 ggr om dagen.

Han har ätit klart sin antibiotika så han borde vara bra nu, men jag blir orolig, och trandbärsjuice är ju nyttigt, förutom sockret men men, man kan inte vinna hela tiden.

Har inte hittat nått hus än, vi får se vad som händer.

Jag vill ha sommar, är så trist att inte vara brun.





Det är fars dag på söndag här, jag har skickat efter 2 fotomuggar till jack, med bilder på honom och kody tillsammans!

Jag är så sugen på att köpa ett fint album och gå och skriva ut hundratals bilder och fixa med, men man tar sig ju aldrig i kragen och gör det! hmm...

ciao

VS Sassoon

2011-08-21 @ 06:53:53
Hjälper mig att hålla kalufsen glänsande och på plats, mkt bra köp! Jag gör dock inte som man ska enligt instruktionerna för det har jag inte tid med, men den funkar bra på mitt sätt med!












Nu är det bara att fortsätta vääänta den långa väntan tills mitt hår har blivit långt igen!

Jag har precis druckit en måltidsersättning, jag hinner inte äta just nu, jag ska ut och köra bil! Yey! Körde ett par timmar igår, även lite mörker-körning (?) det var lite knepigt tyckte jag så jag håller mig tills dagsljus tills jag kan dom flesta trafikreglerna tror jag. 6 månader kvar tills jag får ta körkort, som jag längtar!

Ha det gott!

Ciao

Innan Kody kom till världen...

2011-08-20 @ 05:50:02

... ja då tyckte man att det här var asroligt

 




















Varför inte :)












ilsken afton

2011-08-19 @ 14:11:37
Brödet blev gott, lagade hemmagjord pasta med min pastamaskin idag och det blev med gott, Kody och jag blev avsläppta på ikea idag så jag handlade lite barngrejer till Kody och några förvaringsgrejer till köket, Kody fick en glass och just nu är han en liten tjuris som inte vill sova så detta blev väldigt kort!
Ha det gott mina vänner!
Ciao!

Om 3 timmar och 20 minuter....

2011-08-18 @ 05:28:14

Ja då hoppas jag att det ar en fräsch fransk fralla som hoppar upp ur min brödmaskin!
Jag har precis startat upp den, och jag ar döhungrig, så jag får svänga ihop lite snabbmakaroner (som min underbara mor skickat ner till mig, mumma) med smör och salt o peppar, vill inte äta för mycket så jag ser fram emot att avnjuta en underbar fransk limpa lite senare idag. Om 3 timmar och 20 minuter...

Idag gick vi till playgruppen vid kyrkan, Tracy, Glenn och Ellie följe med, så jag satt och chilla medans Kody sprang runt med sin farfar!
Styvfarfar är det väl egentligen, han är inte Jacks biologiska pappa, men han är den enda farfarn Kody har, så det får bli farfar helt enkelt!
Playgruppen håller på i nästan 2 timmar, så efter en timma sa vi hej då till faster, farmor och farfar, då var det das för dom att bege sig iväg, 8 timmar tar det nog tills dom kommit hem igen. Kody blev naturligtvis upprörd, men sen sprang vi in och lekte igen så han återhämtade sig snabbt!
Han sover i sin vagn nu, tur det för jag var så himla pepp på att baka bröd! Eller, egentligen hade jag tänkt göra färsk pasta, det finns en pasta inställning på brödmaskinen och jag har ju inte använt min pastamaskin än som jag fick i julklapp, så jag hade tänkt pyssla med det, men, jag hade inga ägg hemma så det får vänta tills nästa gång!

Det sista huset vi var och tittade på igår var kanon, hade dock ingen gräsmatta men det är en stor park på bara några hundra meter bort, och det fanns ingen diskmaskin, men hyresvärden sa till oss att skriva i kontraktet att vi antingen vill ha en, eller att få tillstånd till att dra ledning till en egen diskmaskin, dom är ju guld värda! Vi har ett hus vi ska titta på idag, men det har inte dubbelgarage, har nog faktiskt inget garage alls, så vi kanske ansöker om den vi såg igår, ja vi får se. Den va himla fin iaf, `365 dollar i veckan. Bra planlösning.

Kody vaknade precis, han sov inte ens en hel timma, så nu ligger han på soffan med en teddy och tittar på tv. Detta har aldrig hänt förr, att han bara ligger still och ser på tv, han hatar ju att vila... Framsteg!








Farlig klättermus!







Jacks familj!

Nu har jag käkat klart så jag ska smyga på mitt bröd medans jag svänger ihop nåt smarrigt till Kody. Rostbröd och yoghurt känns glassigt nog!

Ha det så bra allihopa!

Och mamma, snabbmakaronerna tog slut!

Ciao!

sausage slop!

2011-08-17 @ 08:38:31
blir det tydligen till middag idag. smakar sakert lika "smarrigt" som det later, inte vet jag, jag ater't inte!
Jag far potatismos istallet, yey... Undrar vad jag ska ha till?
Ikvall ska vi titta pa pa 3 hus, haller tummarna att det kommer vara ett par bra stallen som vi faktiskt vill ha!

Jag har aven skickat in ansokan pa ett jobb, print room operator, lat ganska kul faktiskt, lite office kansla lixom!

Annars ar Kody mest en gnallspik som inte gillar farmor men farfar daremot ar ganska intressant! :)

http://www.realestate.com.au/property-house-sa-sturt-405363520


http://www.realestate.com.au/property-house-sa-hove-405265704


http://www.realestate.com.au/property-house-sa-south+brighton-405336481

Det var husen for den som ar intresserad (mamma), och har kommer jobbet jag ansokte om


http://www.seek.com.au/Job/print-centre-operator/in/adelaide-adelaide/20434179

Jag kopte en VS SASSOON big hair igar, och anvande den idag, haret kanns som nar man gar ifran frissan, riktigt frascht maste jag saga! Min mamma kommer tycka om den nasta gang hon kommer och halsar pa tror jag, jag fixade haret pa Jacks mamma idag, vilken underbar svardotter jag ar.

Jag gillar min nya aparatus (?) men maste erkanna att jag fick lite kramp i armarna av att anvanda den!

Dags att fixa och trixa around the house! Kameran ar antligen laddad sa snart kan jag bjuda pa lite bilder pa snygging Kody!

Ha det gott!

Ciao

Nacksparr

2011-08-16 @ 01:56:53
FAN!

Idag vaknade jag med varldens stelaste nacke! Va fan! Kan inte sitta med huvudet rakt upp, kan inte titta at vanster over huvud taget! Aj!

Jack smorde precis pa tiger balsam, men det ilar mest pa huden, gor ingenting mot nacksparren. Vart kom den ifran?

Igar akte jag Tracy Glenn Ellie och Kody till ett lek cafe i Noarlunga (play n fun) det var ca en hundradel sa stort som busfabriken, men Kody hade det underbart, forutom nar han skulle ga ner for mjuka trapporna och ramlade och landade mitt pa huvudet, sa vi rodde han skulle bryta nacken.
Jaha, det ar sa det ar att vara mamma, man tar omedvetet pa sig sitt barns nack-skada!

Idag regnar det, klockan ar 9.20 och jack ar fortfarande hemma.

Igar tittade vi pa ett hus i Peterhead som ligger brevid Semaphore dar cafet "swedish tarts" ligger, dom har hemmagjord glogg mm, men var inte tillrakligt svenskt for att jag skulle alska stallet. Huset var vackert, men tvattstugan var  bara ett skap utanfor huset sa det blir inget av med det! Ska titta pa ett nytt hus i Hove pa onsdag.


Fan va ont i nacken jag har, gar fran nacken ner till skuldran AJ!

Idag ska jag ta blodprov kl 17.00, sa dom annu en gang kan kolla om jag aldrig haft vattkoppor, sa jag antligen kan fa vaccin mot det.

Nu gor det for ont, ha det bra!

Ciao

14 Augusti 2011

2011-08-14 @ 03:53:06
Igar kom Jacks familj, det blev lite ostbricka och vin, for Jacks del, vi andra nojde oss med ostbricka och vatten.








Jag gick upp och gjorde Kodys flaska imorse (det var inte igar!) och sen stekte jag en massa svamp och omeletter medans jack grillade bacon till alla, sen rostades det brod, och jag la sjalvklart upp lite sallad var pa alla tallrikar, man maste vara nyttig oxa!



Nu har vi alla snart duschat och gjort oss iordning, Jack tar sista duschen nu, sen ska jag slanga pa en maskin tvatt och starta upp diskmaskinen, medans vi aker till The Watermark pub i Glenelg for att mota upp Jacks gammel-moster och gammel-morbror med respektive.
Dar blir det att snaska pa lite lunch och nar Kody har fatt nog av att sitta still sa springer vi ut till parken utanfor, dar har dom en jattestor lekpark!

Vet inte vad vi ska ata ikvall, jag vantar pa att min far ska maila tillbaka om recept men nu har det gatt nagra dagar!!!! Jag far val smsa istallet.

Dags att packa ihop vagn och mat till Kody! Ha det gott mina vanner!

Ciao

Hus,hus,hus,hus

2011-08-12 @ 06:29:32
Jag fick precis mail fran real estaten som har hand om huset vi vill flytta in i NU!
Vi fick det inte :( Fy fan! Jag ar sa upprord! Jag vill inte stanna i det har sketna huset tills det trillar ihop pa oss! Jag vill bort, bort fran all possum-skit i tradgarden, bort fran alla jattemuterade tarantellorna i tradgarden, jag ar trott pa skiten jag vill ut nu!

Suck.

Jag la upp ett album pa facebook haromdagen, och jag rader alla att ga in och kolla, inte bara for att det ar roliga bilder, men for att lasa alla pappas kommentarer, jag skrattade sa jag tjot nar jag klickade igenom dom!! :)

Brollopsdagen firades med jattegod middag, vanta har jag inte redan sagt det? Och att vi akte till casinot efterat och spelade pengar? Kanns som jag redan namnt detta, men men. Det var en jatterolig kvall, och vi hamtade upp Kody strax efter midnatt, han sov sa gott i Karen och Toms sang da :) (Kul for dom har inte ens sitt egna barn i sin sang!)

Idag plockar jag och styr, imorn kommer Jacks familj.
Jag och Kody var hos Dr Sidhu imorse, Kody fick spruta sa nu ar han immun mot vattenkoppor, bra dar. Vi fick aven dalig nyhet att han an en gang fatt urinvagsinfektion, sa nu blir det antibiotika, pa torsdag ska vi gora ultraljud pa njurarna och efter det ska vi aka in till womens and childrens hospital dar dom ska gora en "procedure" pahonom. Det ar inte bra nar sma pojkar far urinvagsinfektion mer an en gang innan dom ar 5 ar, och detta ar nu Kodys andra :( Sa da blir mamma ledsen nar hon far sadana besked, men det ar ju varre for Kody.
Sa nar vi kom hem fick han ata choklad-musli och se pa Pippi, nu ligger han och snusar i varan sang. Att Kody har ett eget rum ar sant sloseri med plats, det enda som anvands dar inne ar hans byra och skotbordet.

Nu ska jag leta vidare efter hus, hall nu alla era tummar at oss, det verkar som vi kan behova det!

Ha det gott!

Ciao!

Brollopsdag nr 2! Love Love

2011-08-10 @ 03:18:24
Det gick bra hos lakarn, Kodys finger har nastan lakt helt, sa vi behover inte ens kolla upp deet nagot mer nu!

Vi var och tittade pa det dar huset haromdan, ojojoj JAG VILL HA! Men det var valdigt mycket folk dar, huset var fint och frascht sa det ar manga som ansoker, jag vill fortfarande ha det dock :)

Idag firar jag och Jack att vi varit gifta i 2 ar, kan inte fatta att for det forsta, jag ar gift! Och for det andra, nu har jag varit gift i 2 ar! Helt otroligt!
Vi har sagt att vi inte ska kopa nagra presenter i ar, vi har fixat med barnvakt istallet sa vi ska ut och ata pa fin restaurang, vi ar ju bada lika heta pa mat som vi inte lagat sjalva haha!
Jag och Kody ska aka till barnvakten lite tidigare, om det slutar regna nan gang, sa pojkarna kan leka medans jag fixar naglarna och gar igenom Karens garderob, hon har sa snygga klanningar sa jag ska se om hon har nagot passande till ikvall, det har hon sakerligen!

Jag forsoker lagga upp bildern fran sverige och turkiet pa facebook men an sa lange gar det inte sa bra!

KODY AR SA SNYGG! Han var och klippte sig igar, han ser sa stor ut! Och han har fatt den briljanta iden att han ska blunda medans han snurrar runt runt runt.... Detta nar han endast ar 18 manader gammal! Han komer ge mig en hjartattack en vacker dag :/

Nu forsoker han sta pa huvudet.

 Varfor finns det underbart  fina klanningar har i varlden som lagger pa 10 kg nar man tar pa sig dom, borde det inte vara tvartom?



Iaf, dags att stada, det lagades harlig gryta igar (vin, kottbuljong, tomatpuree, ketchup och bbq sas, mmm mycket godare an vad det later, anvand endast sma kvantiteter av tomat och bbq) och jag kan erkanna att jag inte orkade stada undan efter mig, jag valde att se Blue Valentine istallet. Jobbig film forovrigt.

Ha det gott!

Ciao!

backstreets back!

2011-08-08 @ 06:05:47
eller, jag ar tillbaka iallafall. fast jag tror backstreet boys ar tillbaka dom med, nu med new kids on the block...? Jaja, det har jag inget intresse for i vilket fall sa...

jag ar svindalig pa att uppdatera min blogg men jag gor annu ett forsok :)

Tillbaka i australien, och adelaide borjar bli mer och mer intressant! Kanske for att jag varit ute pa krogen varje helg sen jag kom tillbaka och hamnade pa casinot runt midnatt i torsdags. Mmmm det kan vara svart att skaka av semesterkanslorna!!

Vi ska titta pa ett nytt hus ikvall, jag har sett bilder pa internet och jag tycker det verkar helmysigt!
http://www.realestate.com.au/property-house-sa-glengowrie-405351010
Det ar lanken for den som vill ta sig en titt!
Bilderna ar fina men det kan ju vara annorlunda i verkligenheten! Jag vill ha en trevlig tvattstuga, man spenderar sa javla mycket tid med tvatt nar man har sma barn, sa da vore det roligt om tvattstugan var frasch och trevlig!

Kody brande fingret for ett tag sen pa en varm metallgrej, han fastnade med fingret sa kunde inte dra loss nar det gjorde ont sa fick stor blasa och bandage, men det verkar ha lakt ordentligt, va 2 veckor sen vi var hos lakaren nu sa vi ska tillbaka imorn! Hoppar pa bussen till sjukan, hoppas inte att det regnar!

Pa onsdag firar jag och Jack att vi varit gifta i 2 ar! Sa vi har skaffat barnvakt i form av Karen och Tom (deras son Kalani ar 2 veckor aldre an Kody sa han kommer fa det sa roligt) sa vi ska ut och ata middag pa natt romantiskt stalle :) Vi satsar nog pa "the revlving restaurant" i Glenelg nere vid havet, nar vi gifte oss at vi middag pa en snurrande restaurang i Surfers Paradise namligen, lite tradition kanske?

Pa torsdag ska jag och Kody borja playgroup nere pa gatan, vi skulle ha borjat forra torsdagen om Kody inte hade blivit forskyld!

Pa fredag kommer jacks mamma, hennes karl och jacks syster Ellie, dom stannar till nasta onsdag, det kommer Kody gilla, full rulle! Eller nja, jacks mamma har ju gips runt ben och fot, men men.

Jag saknar Sverige, precis som jag trodde att jag skulle gora, men tack o lov hander det grejer har i adelaide med, jag ar sa sugen pa att borja jobba, men kanner att jag nog maste veta var vi kommer att bo forst sa jag vet att jag kan ta mig till jobbet ordentligt. ar inte hunnit ovningskora an sen jag kom hem, det maste jag ta tag i nu nar jacks familj ar har och kan passa kody!



Nu har jag lite att pyssla med!

Ciao!