Hej då, på återseende, see ya

2014-09-12 @ 02:52:22
Jag sitter på framsidan med en kopp chai latte. Phoebe sover lugnt i bilen, kody har sin sista dag på kindy. 
Det flyger förbi stora flygplan ovanför mig, och jag funderar på hur min egna flygresa kommer gå, jag och barnen gör den tillsammans. 
Om fem dagar är jag bara ännu en svensk i Sverige. Det är svårt att beskriva känslan. I nästan sju år har jag varit en svensk i Australien. 
Jag har träffat helt underbara människor från olika delar av världen. Jag har älskat Australien och jag har hatat Australien (ni vet, på samma sätt som ni älskar Sverige när allting i samhället funkar, men som ni hatar Sverige när den fina snön blir till blask). 
Jag var 21 när jag flyttade hit och jag har blivit vuxen här. 
Ska man vara lite larvig så kan jag ju erkänna att det faktiskt gör ont att säga hej då till vårt fina hus. På lugna gatan. Nära affärer, parker och Kodys skola. 
Men jobbigast är såklart att säga hej då till vännerna, typiskt nog så är det en svensk som jag kommer ha svårast att säga hej då till. 

Det är i varje fall tungt att säga hej då till mitt underbara Australien, så jag hoppas att Sverige tar emot oss med öppna armar, och många kramar, för det kommer vi behöva. 

Studie

2014-09-05 @ 05:09:31
Idag började jag med att släppa av kody på skolan/kindy, efter det fortsatte jag och phoebe till sjukhuset, phoebe har deltagit i en studie sen hon låg i min mage, idag var sista delen av den.
Jättekul, hon fick lägga rätt symbol på rätt ställe, dansa, hoppa, gå i trappor, svara på frågor genom att peka och jämföra, öppna burkar, ta ut, lägga i. 
Jag insåg hur lite jag gör med henne för att lära henne nytt, hon har bara ett pussel, jag visar aldrig HUR man kan rita olika saker och jag gör sällan problemlösande lekar med henne. Vi kör på det "vanliga"; läsa böcker, bygga med klossar, dansa och phoebe tycker om "fri lek" och det är ju smidigt för mig då jag får saker gjort men det kanske inte får vara så mycket. 
Det gick jättebra för henne alltså, jag bara fick mig en liten tankeställare att jag nog vill försöka göra mer tillsammans. 

Ikväll ska jag ut oå dinner & drinks med mammagruppen, det blir vårt hej då kalas för mig. Jag käre känna dom tjejerna när kody var 6 veckor och vi har träffats på lekträffar, fika, middagar, bio mm lite då och då sen dess. Så det kommer bli ledsamt att säga hej då. Men skönt att dela upp hej då sägandet lite. 

Nu dags för lunch, pasta med stekt (veg) köttfärs och grön paprika med grädde över, mums!

Två sista veckorna

2014-09-02 @ 05:49:40
Nu har jag och kidsen bara två veckor kvar i det underbara Australien!
Jack och barnen åkte och hälsade på nana and pop (farmor och farfar) fredag-måndag, jag hade huset för mig själv. Meningen var att jag skulle packa och fundera på vad som ska flytta med oss till Sverige och vad som ska få nya ägare. Men istället blev det två partykvällar och shopping på Harbour Town.

Nu har jag tre middagar och två fester inplanerat, och några lekträffar för barnen, och sen har vi lite vi vill göra i adelaide innan vi lyfter, och gärna spendera så mycket tid vi bara kan med Jack eftersom vi inte kommer se honom på ett tag sen. Så det är fullt upp.
Och när vi landar i Sverige så har jag fyra dagar på mig att bli av med jetlagen för på den femte dagen ska jag... Göra nåt som jag inte gjort på flera år!
Jag har läkar och tandläkarbesök innan vi pyser med, och tanken var att jag skulle hinna med en gaddning men det blir nog lite tight med tid för det tyvärr. 

I Linköping, vilka är bra att hitta hyresradhus eller hyreshus genom? Finns det ens?