On the waaay!!!!

2011-02-20 @ 00:30:52
Nu är mamma och pappa nånstanns mellan sverige och australien, äntligen, som jag har längtat, som vi alla har längtat!!
Jag har ganska mkt att fixa o grejja med idag, datarummet ska ju förvandlas till ett gästrum, och allt som inte packats upp än har ju slängts in där hmmm...

Kody vaknade innan 4 imorse o skrek i sin säng, vaknade säkert från mardröm, så han fick komma in till oss, men dra åt skogen, han var såå upprörd, vi provade att kramas, sjunga, vagga, gunga i vagnen, inget funkade. Samtidigt har jag hostattacker, ni vet sånna som man inte kan andas igenom, man nästan kräks o måste dricka en massa vatten. Så det hjälpte ju inte heller.
Halv 6 gjorde jag iordning hans flaska, sen lyckades Jack få honom att somna, så vid 6 fick jag lägga mig ute på soffan så min hosta inte skulle väcka honom igen!
Tack o lov så sov han till halv 9 sen, så vi fick igen ett par timmar!

Jag sitter här och dricker en sockerfri capuccino (socker i kaffe, blä!) från jacks kaffemaskin, det är mumma! Kody har fått sin gröt o springer nu omkring o sjunger o skriker om vartannat!
Han är glad för att han lärt sig gå själv, men han är mycket upprörd över att han är så liten, aldrig kan han se vad som händer uppe på bänkar och stekplattor! Det är ju svårt att bära honom samtidigt som man diskar lr lagar mat, och hans barnstol är inte tillräkligt hög tycker han!!

Jack spelar lacrosse på lördagkvällar, så jag och Kody va hemma ensamna igårkväll, hade lite mys med god mat och kody fick en långt skönt bad! sen somnade han utan att dricka sin nattflaska??
Han vaknade när Jack kom hem så han fick dricka den då istället! Har aldrig hänt förr, han älskar sina flarror!

Dags att starta dagen, ha det gott!

Ciao!

Stackars Kody!

2011-02-12 @ 23:30:09
Jag va hos läkarn i onsdags, eller, hela familjen var hos läkarn.
Kody fick ettårs vaccination, 2 sprutor i armen och en i låret ajaj, men han var riktigt duktig, jag hade med mig ett juicepaket som jag avledde med emellan sprutorna!
Sen fick jag veta att min hemska huvudvärk jag haft senaste månaderna är migrän, men eftersom jag inte kräks så sa han att jag ska försöka med panodil(aspirin) varje gång jag känner att det kommer. Det hjälper inte ett dugg, överdoserade x antal ggr igår och kunde knappt se. Så måste ringa tillbaka och säga att det inte fungerar. Jag har haft det varje dag nu ett ganska bra tag :(
Jack har haft lite dåligt med energi på senaste, så han blev beordrad att sova minst 8 timmar och gå och lämna blod för att kolla sitt järnvärde.
Första natten kunde ha inte somna förrns 3!

Kody är nu jättesjuk, igår var en av dom hemskaste dagarna i mitt liv, snorigt o hostigt o febrigt barn, och världens migrän på det, ursch, jag höll verkligen på att bli knäpp, ville bara stänga in mig nånstanns mörkt å avsäga mig mammarollen... Men det går ju inte!
Så vi åkte till läkarn med Kody, och nu har han fått penicillin, så jag hoppas han blir bättre riktigt riktigt fort!

Om 8 dagar ska vi åka till flygplatsen, vad ska vi göra där månntro... ;)

Imorn kommer uncle Ethan, han ska bo hos Ryan tills han hittar nått eget här i adelaide verkar det som, han kommer jobba med Jack. Ethan är alltså Jacks bror.
Så det är roligt för Jack dom jobbar bra ihop har jag förstått!

Nu måste jag göra mig iordning, har redan tagit smärtstillande idag vill inte sitta här för länge ifall datorn utlöser migränen... Jag kan inte läsa när den kommer igång, fan, vore skönt att få må bra idag ju.

Ha det så bra allesåsammens!'

Ciao!

2 gröna gubbar....

2011-02-08 @ 06:50:14
Missade jag vid övergångsstället idag, jag stog och skakade och grät och försökte samla mina tankar!

Förbannade Australien!

Ja det är ju tisdag, så det va dags att skjutsa Kody till dagis, så packade hans väska och vi gjorde oss klara, vid 11.30 gick vi ut till cykeln, kollade igenom hjälmarna och cykeln för kryp som vanligt, man vet ju aldrig!!
Hoppade på cykeln å drog iväg! Efter ett par kvarter är det en stor väg vi måste gå över, det är lixom en gång man går in i, trycker på knappen och väntar på grön gå-gubbe...
Vänder mig om till Kody för att kolla så han har kul, å FYYYYYY FAAAAAAAAAAAAAAN, på hans hjälm kryper en stor huntsman omkring!!! Panik, instinktivt vill jag släppa cykeln och springa därifrån, men fan, Kody sitter ju fast, OCH, det är ju på hans hjälm spindeln är!!!!
Knäppte upp hans hjälm och slog av hjälmen så den nästan flög ut i vägen, och som tur var så hann inte spindeln springa ner i springan på hjälmen och ner på Kody huvud, fan du vet jag inte vad jag gjort!

Jag är livrädd för småkryp, alla som känner mig vet detta, men när småkryp inte längre är små, utan tarantella storlek, då är det inte kul längre!

Ja jag hade alltså slagit av hjälmen från stackars Kodys huvud, alla bilister måste trott att det var grov misshandel på gång ("mamman attackerade sitt barn!!"), och trots att jag va i chock så ville jag ju inte att Kody skulle va rädd, så han fick en kram, samtidigt som jag genomsökte honom efter fler spindlar. uäääää...!
Skakade jättemycket så jag va tvungen att ringa Jack, men han är ju australienare så han förstod inte riktigt varför jag va så upprörd :)

Ialla fall, jag tittar ner å ser att spindeln är påväg mot oss igen, backar upp cykeln, tar på Kody hjälmne, trycker på knappen igen och får grönt så vi cyklar fort därifrån, men hela vägen till dagis kändes det som jag hade spindlar överallt, å jag vände mig om 100 ggr för att kolla så Kody va spindelfri!

Mycket traumatisk dag med andra ord!


På mitt barns cykelhjälm!! På mitt barns huvud!! AAAAAAAAAAAAAAAAHHH!!!!!

Kodys födelsedag!

2011-02-07 @ 11:34:45
Jaha nu är Kody ett år gammal alltså! Och 1 dag. wow!

Klockan ringde 7 igår, söndag, vi hörde att Kody låg o snackade lite i sitt rum, så vi smög in sjungandes happy birthday! Åh han förstod inte riktigt vad vi höll på med, men han va lika glad för det!

Sen blev det flarra och en massa lek, han fick öppna paket från oss, en inomhus trampolin med handtag som han kan klättra upp på själv å hoppa å stoja, den verkade han gilla! Han fick även en stor bussleksak med en massa tillbehör som spelar rolig musik!
Kody fick en dusch och sen va det dags för morgonsnusen så att han skulle orka med dagen D!



Klockan 10 väckte vi honom och då käkades det lite gröt, å sen på med finkläder och "Birthday Boy" knappen, sen åkte vi till parken, köpte is på vägen till eskin, väl framme satte vi upp pergolan, (solskydd) och blåste upp ballonger och satte ihop bord mm.


Påväg till sitt första kalas!


Kvart över 11 kom första gästerna, Karen och hennes lille Kalani, då blev det dans hehehe och efter det kom resten av gästerna allt eftersom! Ca 20 gäster blev det!


Karen och Kody dansar medans Thomas tittar på!



Kody med Jacks boss Paul och hans pojkar Orlando 4 år och Sonny 2 år!



Vi kastade ankar vid en stor palm, havet är på andra sidan buskarna! runt 25 grader så helt perfekt väder!



Kody hälsar på Jacks gammel-morbror Gordon och hans flickvän Dot!



Erin, Karen och jag med Thomas Kody och Kalani, som sitter i mitt knä.



Dylan lånar Kodys lastbil till Kodys förtjusning!



Kody med sin blåstuta!



Kalani leker med Kodys lastbil medans Kody släcker törsten!



Barnen lekte å hade skoj, jag hade packat ner lite snack-packs, alla barn fick varsin påse med barngodis och barnjuice, och en sån där blåstuta! Så det va livat!

Sen öppnades det paket, och efter det sjöng alla för Kody, det tyckte han väldigt mycket om, och sen fick han äta sin första tårta någonsin! MMMMmmmm, väääldigt smaskigt!



Paketöppning med daddy!



Dags att sjunga och äta tårta!



Det blåste till som tusan ibland, tur att Jack hann fånga Kody hahaha!



Kody passade på att äta upp min tårtbit medans jag var upptagen med att titta på hans presenter!



Oj oj oj vi hann inte ens köra ut från parekringen innan han somnade!

Efter 14.00 hade alla gäster begett sig hemåt, så vi packade undan allt. Kody somnade så fort vi startade bilen, väl hemma fick han mer tårta hehehe jag hade nämligen gjort en liten marängtårta till honom, och sen lekte han med alla sina fina nya leksaker!


Jaa det ska föreställa en etta hehehe!

Somnade innan läggdags, 19.00, så trött.

Själv konstaterade jag att hans födelsedag varit helt perfekt för honom, och sen somnade jag på soffan klockan 20.00!

the evolution of Kody

2011-02-05 @ 14:37:38


Kody, endast några minuter gammal.




Kody 1 månad gammal!



Kody 2 månader gammal!



Hihi Kody 3 månader gammal!



Kody 4 månader gammal!



Kody 5 månader gammal!




Kody 6 månader gammal!





Hahaha Kody 7 månader!





Kody 8 månader gammal!




Kody 9 månader gammal!





Kody 10 månader  gammal!





Kody 11 månader, och ja det är mina trosor han har runt halsen. Han gillar allt som är mammas!

12 månaders-kortet får ni se imorn!

Många kramar på er

GRATTIS KODY 1 ÅR GAMMAL UNDERBARA BARN!

tårtfan

2011-02-05 @ 05:22:11
imorrn är det kodys födelsedag, jag ska se till att ta mkt kort!

jag känner dock att jag vill baka en tårta till honom, en vanlig marängbottens tårta med grädde å banan.
men som säljer ju inte marängbottnar i det här landet, dom använder sig av pavlova istället, nej inte alls lika smarrigt.

2 marängbottnar

6 äggvitor - vispa länge
3dl socker - tillsätt lite i taget, vispa tills du kan hålla skålen över huvet utan att det droppar en enda droppe ner i håret

rita 2 runda ringar på bakplåtspapper, tryck ner massan i en plastpåse, spritsa ut till 2 cirklar/bottnar.
In i ugnen ca 1 å 1/2 timme, klart.

jahaaaa ugnen, mmm, våran ugnsdörr stängs inte å jag har inte tid att stå still å hålla in ugnsdörren i 1 å en halv jäkla timme! fan, se så enkelt det är annars!! suck


minuspoäng till australien för att det inte finns marängbottnar
pluspoäng för att dom nu köpt in kopparbergs 4,5 % päroncider

imorn blir kody 1 år gammal. wow!