Ödla!

2013-11-26 @ 06:17:46
En sån här satt och väntade på barnen på uteplatsen idagNästan 30cm lång, ursch. Jag höll på att plocka undan lunchen när kody ropade på mig, så jag sprang ut och fick se den, plockade upp phoebe och tvingade kody att gå in. Han tyckte den var helt fantastisk.
Dom är inte giftiga men blir man biten så kan dom visst låsa käkarna så man inte får ut... Kroppsdelen den bitit tag i. Jag är inget fan av ödlor och ormar så jag tyckte det var lite jobbigt. Tyvärr kommer den inte ut nu, för jag vågar inte öppna åt den, så den får gott vänta till Jack kommer hem. Jag ringde Jack och frågade vad jag skulle göra, han sa "ge honom lite vatten, han är nog törstig, det är varmt idag." Inte riktigt det svaret jag tänkt mig ("ta barnen och fly, vi möts i Sverige!" "Köp ett hagelgevär och skjut honom!" "Ring hem hjälp för fan!") men men. Jag la ut en skål med vatten.

Flytta till Sverige

2013-11-26 @ 03:00:16
Det är något vi funderar starkt på just nu. Visumansökan för Jack är inskickad, han ska på intervju på svenska konsulatet om några dagar. Kody och phoebe har ju inga mor eller farföräldrar där vi bor. Heller inga fastrar/mostrar/mor eller farbröder. Inga kusiner och två av Kodys bästa vänner har flyttat långt bort, så han har en kille han umgås med. Sen träffar han kompisar på dagis en dag i veckan och nu har han börjat kindy så hoppas han träffar fler vänner där.
Anledningen till en eventuell sverigeflytt är alltså för att ge barnen mera liv och kärlek.
Men allt det här med SD oroar mig. Hur mycket har Sverige ändrats de senaste fem åren? Jag vet att de flesta som röstar på SD gör det för att de är trötta på... Flyktingar? Men om man läser på så står SD för att bevara Sverige svenskt. (Vad det nu än betyder)
Kommer Jack vara accepterad och respekterad för den han är? Han kommer inte till Sverige för att bli svensk, det kan jag lova, han är en stolt australiensare och flyttar endast till Sverige för att hans fru tror det är det bästa för barnen. Kommer mina barn känna på utanförskap för att det finns barn vars föräldrar predikar om "renrasighet"? Är det idag mer rasism än vad det var för fem år sen? Är det värt att flytta tillbaka eller flyttar vi rakt in i ett utanförskap? Vardagsrasismen och vädret är anledningen till att jag tvekar. Vilket är värst?

Rapunzel, eller jag menar Kody

2013-11-19 @ 04:33:43
Kodys favvofilmer just nu är brave och tangled (trassel), den sistnämnda har en prinsessa vid namn rapunzel som huvudrollsinnehavare, (spelas av mandy Moore) och kody tycker att hon är helt fantastisk!
Ja, kody är världens roligaste kille!

Vi har även varit på biblioteket, (i hallett cove) första gången för båda barnen, dit lär vi åka ofta nu. Dom har även en leksaksavdelning där man får låna leksaker, stora som små. Den här gången lånade kody nio schleich djur, dom får han ha i två veckor. Mamman ska bara komma ihåg vilka det är och se till att inga försvinner... Nästa gång får han låna en cykel eller nåt lite större.


Frukost vid havet

2013-11-18 @ 02:02:39
Klockan är halv tolv på dagen, jag och barnen har precis kommit hem, kody äter en klubba och phoebe dricker en nappflaska.
Vi åt frukost nere i Brighton, vid havet, efter det gick vi ut på piren, vattnet var helt klart, vi såg fiskar och en massa krabbor som sprang omkring!
Handlade mat påvägen hem och nu ska jag leka hemmafru tills jag ska till tandläkarn efter 16.

Kody hittade en fin häst som han såklart var tvungen att rida på :)

En hel dag

2013-11-15 @ 08:36:56
Utan dödliga djur, gött!
Jag har handlat julklappar med barnen idag, handlade dock lika mycket till mig själv.
Imorgon ska vi på dop, katolsk kyrka. Ikväll blir det thai take away och bira bira bira! Woohoooo!! Nej, det blir det ju inte, det blir alkoholfritt rödvin. Man kan ju drömma.

Ballonger

2013-11-13 @ 05:54:56
Ballongfest i ett litet hus nånstans i Adelaide var uppskattat. Faktiskt. Mamman tyckte det var astråkigt.

När man har ballongfest så måste man gnugga fast ballonger överallt. Och så måste man kasta ballonger till varandra ca 7000 ggr.


Har äntligen beställt internet till huset, wifi. Här betalar man för hur många gig man har typ, så beställde 200gig i månaden, det låter mycket :) Igår hade jag och barnen en seg dag hemma, så idag måste vi ut och härja ordentligt! Vi har även en kille som jobbar på altan idag (a renderer, säger man att han "renderar" väggar?) vi har tegelhus och vill att vår tillbyggda uteplats ska ha finare väggar än rött tegel. Dom har byggt en ny park med linbana, kan bli att vi åker till den. På lördag ska vi på dop, jag skulle vilja köpa en ny klänning till det, kanske åker jag och phoebe och shoppar imorgon när kody är på dagis, ikväll har han simskola. Om några veckor är det jul! Och då kommer cathrine! Sol ch bad står på schemat! Och så ska hon visst vara min personliga tränare med... För er som inte känner min syster så har hon tränat sen hon var... Tre dagar gammal? Nåt sånt iaf... Hon är beviset på att uttrycket "buns of steel" är uppnåeligt. Om man tränat sen man var tre dagar gammal alltså. Dags att gå ut med Kodys cykel så han får öva lite, hoppas inte det är några red backs (svarta änkan) på cykeln idag :)

2013-11-12 @ 23:15:55

Brunorm på gatan

2013-11-06 @ 02:56:21

Jag var nyss ute en sväng med barnen, gick fram å tillbaka på vår gata medan kody cyklade, hade phoebe i vagnen. Hörde hur det prasslade i löven, så jag stannade och tittade (stod en bit ifrån) och det var ett litet brunt huvud, på en smal liten.., kropp. Jag tänkte att ormarna nog inte är så små så vi gick hem. Kollade dock upp brunormar på Google, och bebisarna är visst så små, så jag ringde till "kommunen" och dom sa att dom inte kan skicka ut någon om jag inte vet var ormen är just nu, så om jag kunde gå ut med en handduk/filt och slänga den över ormen, om den är kvar, och sen ringa medan jag vaktade ormen så kunde dom skicka ut en ranger som kom och tog den och flyttade den åt mig. Alternativt döda den. Ehm, det låter väl inte riktigt som nåt jag har lust att göra... Men sen vill man ju inte ha ormar på gatan heller...
Sickens dilemma!