4e natten i bendigo

2010-12-31 @ 07:24:29
blir det ikväll! vilket äventyr det blev utav den här resan!
Tracy har fått skruvar in i benet nu, tyvärr verkar det som hon måste ha det i 3 månader, men det låter som hon får komma hem från sjukhuset om ca 4 veckor, hon har redan varit där i 10 veckor så hon längtar verkligen nu. Tracy är alltså Jacks mamma.
Vi ska handla lite grillad kyckling o annat som man inte behöver bestick etc för att äta och sitta o mysa på motellet ikväll meddans alla andra är på middagar eller ute o super sig fulla!

Jag fick kanooon ont i en tand idag, kändes som det gjorde ont o fem tänder, så fick åka till en tandläkare (trodde jag skulle svimma av smärta) och yep, jag avslutade det här året med en fin rotfyllning, härligt. Måste hitta en tandläkare i Adelaide nu som kan avsluta jobbet, tar ju 3 ggr att fixa en rotfyllning.

Uppmuntrade mig själv med en ny blommig body för 60kr och när jag skulle ta ut pengar så upptäckte jag att jag redan spenderat hela min julklappspeng för inte ett öre fick jag ut! Ja, det är dyrt att bo på motel och äta ute varje dag. Och att behöva köpa nya kläder för vi bara packade för 2 dagar. och tydligen trodde jag det skulle va kallt eftersom jag hade med mig tröjor. det är 40 grader varmt idag.

Nej dags att springa till mataffärn, ska lägga ut en filmsnutt om gräshopporna som är överallt här, jag svär, det är bibliskt, bönderna har stora problem, dom är överallt även i stan, skitäckligt!

Gott Nytt År på er allihopa iallafall, hoppas ni har det bra, o jag ska inte klaga, jag har det bästa sällskapet i världen, Jack o Kody! 

Love love, ring in nya året ordentligt nu! Trailer trash Suzz ska ringa in det genom att sitta utanför motelrummet o dricka rom o cola wohoo!!

Ciao!

nyår i bendigo

2010-12-30 @ 22:40:33
verkar som vi kommer stanna inatt med, kommer va 43 grader varmt idag, orka tänka på hur varmt det är i solen,.....
inte så bra o köra 8 timmar i det kanske... uppdatering kommer......

Julen är över...

2010-12-27 @ 13:15:07
Igen.. Fan, borde va 2 julaftonar om året... Eller, jag firade iuförsig nyss 2 julaftonar, men inte samma sak..

Julkänslan vill bara inte infinna sig! Det går inte, inte när det är ljust ute och 30 grader varmt, eller mer. Vi hade 37 p å julafton.
Jag har försökt allt i år. Köpt en massa paket, bakat pepparkakor, druckit glögg, lyssnat på jullåtar, bakat mormors julköttbullar, köpt en massa julpynt... Nej, är jag inte i Sverige med familj och släkt så känns det helt enkelt inte som jul! Nästa år får det bli en vit jul känner jag, dags att börja spara till flygbiljetter!! Dyrt skit!







Två trötta julfirare!




KODYs pepparkaksnamn... Med glasyr!




Lilla tomtenissen!




Öppnar julklapp från mormor o morfar (häststallet!)





Öppnar mer paket! Gullungen!





Julklapp från mig o Jack!


Så den 24e firade vi som vanligt, öppnade paket och hade vänner hos oss, åt god svensk julmat o drack en massa glögg! Mest jag... Men men, det var mkt trevligt!
Den 25e firar man ju här, så vi bokade in oss på hotell i stan, med 3  timmars julbuffe, aussie-style, badade sen pool och myste på rummet med Supernatural! Gick även en liten promenad och Jack visade mig och Kody var han och hans mamma bodde en gång i tiden!




Vid poolen på hotellet!




I poolen, Kody fick sitt-bad-grejen i julklapp av oss!




God Morgon från balkongen på hotellet. Kody har min kofta på sig!




Tittar på Tv och myser med pappa!


Ja vi har haft en härlig juul, trots att julkänslan inte riktigt varit där, men nästa gång så!
Jag har åkt på världens förkylning, suger!
Imorrn när vi vaknar ska vi hoppa in i bilen och ge oss på en ca 8 timmars resa ner till Bendigo där Jacks mamma ligger på sjukhus, hon har problem med sin fot och har gjort 4 eller 5 operationer so far, nu hoppas vi att hon är på bättringsvägen, och förhoppningsvis kan Kody rycka upp henne lite! Så det blir 2 nätter på hotell, pengarna bara flyger ut ur fickorna på oss! Önskar dom flög in lika lätt!

En vecka kvar tills Kody börjar dagis, GUD SÅ SPÄNNANDE!


Och Cathrine, jag såg precis sista avsnittet av SupNat... What the!!!!!! När kommer nästa säsong ut, jag blir tokig!

Hörs snart igen, ciao!

Nu är det jul igen!

2010-12-19 @ 23:06:52
Ja nu är det bara 4 dagar kvar till Kodys första julafton, så spännande!
Fick äntligen upp granen igårkväll, i med lite pynt o blinkande blått ljus i fönstret!


(var tvungen att flytta paketen så fort Kody vaknat, nu försöker han klättra upp på bordet och leka julgran)

Jag vill öppna paket nu!! Men nej det är klart man väntar till Julafton!  Ska bli så roligt att se vad Kody får!
Jag har inte handlat Jacks paket än, måste ha hjälp med det av en vän, han ska få en fin datastol till sitt nya kontor(vårat extrarum) och sen vill han ha nån trevlig parfym o duschkräm, vet inte riktigt vilken jag ska ge honom.. Önskar jag hade mer pengar så jag kunde köpa miljontals presenter till honom, det förtjänar han! Jag får hoppas han blir glad för en mysig skön datastol istället. Han brukar tycka om praktiska saker.



Kody har tagit sina första steg, han står med ryggen mot soffan och jag lr Jack sitter någon meter framför honom, då tar han kaxigt ett par steg o faller ner i våra armar! Så nu dröjer det nog inte länge!



Kody sover morgon-snusen nu, då ska jag passa på att äta o måla naglarna!

Ha det så bra allihopa! God Jul om jag inte hinner skriva igen innan!
 Ciao!

Julen är här...

2010-12-16 @ 00:12:06
Tack alla som svarade på mitt förra inlägg, det hjälpte jättemycket!

Klockan 16.00 idag ska Kody på ultraljud, kolla njurarna, han har haft urinvägsinfektion så måste kolla så njurarna inte tagit skada, så det oroar jag mig såklart för, håller tummarna att allt är helt ok!

Om allt är bra så ska jag på zuuuumba ikväll, har inte tränat alls den här veckan. Men än är den ju inte slut!

Har handlat klart alla julklappar förutom en... Jack.. Va tusan ska jag ge honom som han inte redan har/kan köpa själv!! Hmm...-

Hyrde SALT igår, trodde den skulle vara bättre än den var, men heja Angelina 75-barnsmamma (eller hur många dom nu är) hon kickar ass som vanligt...!
Nej, då var WANTED hundra ggr bättre måste jag säga!

Dags för frulle, Ciao!

Anropar alla mammor!

2010-12-11 @ 04:13:38
På mitt gym finns det en "dagistjänst" där man lämnar sina barn och sen går och tränar. Jättebra ide!
Idag var det andra gången jag lämnade Kody där, han log och ville gå till en av fröknarna, jag gav honom en puss o kram o sa glatt "Hej då, ha det så roligt"! Inga problem so far... Första gången jag lämnade honom där så började han stortjuta när jag kom tillbaka och han såg mig, kröp mot mig fort som tusan. Jag trodde det var illa nog.
Idag när jag hämtade upp honom sa fröken att han gråtit hela tiden, varit väldigt upprörd, och han slutade knappt gråta när jag höll i honom. Just nu ligger han i sin säng och sover och jag hör att han fortfarande har svårt att andas trots att det var över en timme sen nu...
Ska det verkligen vara såhär svårt?
Jag började nästan gråta jag med när fröken berättade hur ledsen han varit, han tror ju alltså att jag överger honom! Det är ju fruktansvärt!

Här i Australien lägger alla sina barn i sin egen säng i sitt eget rum direkt när dom kommer hem från sjukhuset, när dom är ett par dagar gamla. Det är vanligast att sätta dom i dagis innan dom fyller 1.

Kody har antingen sovit i egen säng i vårat rum, eller i sitt rum, och när han vaknar på natten, om han vaknar, blivit inburen till våran säng, för det känns bäst för oss, att ha honom nära.
Jag har bokat in Kody att börja dagis i januari, men känner mig väldigt vemodig nu, han är bara 10 månader.
Det påpekas ofta hur annorlunda jag är och hur annorlunda jag uppfostrar Kody (tänker dock tillägga att han är den mest utvecklade av dom alla vad gäller krypa och gå och klappa händerna osv.)

Är jag konstig som tycker att han är lite väl ung för att börja dagis när han är elva månader, eller är det normen i Sverige med?

Är så himla förvirrad just nu!

Måste tillägga att det bara varit jag och Kody från början i princip. Jack började jobba heltid dagen efter vi kom hem från sjukhuset, vi har varken mormor morfar eller farmor farfar till Kody här, så han har ingen barnvakt. I princip har det varit Vi 24/7 sen han föddes, undantag när vi flög till Sverige i somras, och när pappa kom hit när Kody var 2-3 månader. Men jag var ju fortfarande där i princip hela tiden för honom.

Vill bara veta om jag är så annorlunda som det påstås här, eller om det är Svensken i mig som bara söker ett starkt band med mitt barn?

Gyyyyyyyyym

2010-12-08 @ 10:09:49
Ja jag vet inte om jag skrivit att jag joinat ett gym... Men det har jag iaf!
Det ingick ett 100 dollar presentkort på gymkläder, så jag har beställt ett par byxor och en  sporttop. Tänkte att jag är ju en snålskit vanligtvis, så nu när det inte är mina pengar kan jag ju passa på att skaffa bra grejer. Byxorna var billiga, ca 200 kr, bhn kostade ca 450, vanligtvis skulle jag inte lagt ut så mkt på en sportbh, så jag hoppas att den är bra! Är säkert inte så mkt pengar egentligen, men men vad vet jag, jag har ju inte tränat på typ 5 år. Vilket kändes idag.
Gick på första spinningpasset, och till min fasa sa tränarn att det skulle vara en high-impact klass sååå..... Jag slutade inte paddla en enda gång, men jag kunde absolut inte hålla mig på deras nivå, trodde jag skulle kräkas alldeles för många ggr, hade t.om spanat in en papperskorg just in case!
Hoppas av efter 45 min av hell och ragglade iväg, som tur var så kom Jack o hämtade mig, hade inte klarat av att cykla hem med!

Just nu sover Kody lunch och jag kokar pasta med tomat/chilisås, slängde i lite gammalt rödvin oxå mmm...

4 jan är det dags för inskolning för Kody, då ska han börja på dagis på tisdagar yey så spännande!

Fick ett intressant mail idag på fb som har gjort mig galet sugen på tatuering, sååå, om nån därute inte vet vad som skall köpas till mig i julklapp, här är en ide - ge mig pengar till en tatt!! :)

Kul att se vilka man fortfarande pratar med lite då och då måste jag säga!

Dags och äta innan jag ska leka hemmafru, eller vänta, det är ingen lek längre, eller hur var det nu.........