hmmm......

2012-05-30 @ 08:46:12
Gnocchi. Jag är så sugen.
Bästa gnocchin finns i glenelg på en restaurant som heter The Strand!
När Cathrine var här och fyllde år så gick vi dit och åt världens bästa dukkah och världens bästa gnocchi. Jack hämtade även världens bästa gnocchi till mig när jag hade varit sjuk/huslånet gick igenom.
Jag har provat färdiggjord gnocchi från affären. Hade det varit den enda gnocchin jag någonsin provat så hade jag kallat mig själv "gnocchi-hatare".
Gnocchin från The Strand är dyr och ligger långt bort från där jag bor.




Så nu är ju frågan - ska jag ställa mig och göra gnocchi för första gången i mitt liv? Hur svårt är det egentligen att göra gnocchi? Och hur ska jag få till den perfekta såsen till gnocchin när jag bara har grädde, buljonger och en halv röd paprika hemma? Vilket onsdagsdilemma.

Maken kommer hem om ca 45 minuter och barnet springer omkring utan blöja.

Ciao

Lekträff!

2012-05-28 @ 11:00:51


En glad klättermus yrade omkring huset imorse, i väntan på att hans kompis Leo skulle komma över och leka!


Men sen när Leo kom så kom Kody på att det faktiskt var HANS rum och mamma fick minsann inte vara med och leka längre... Jag blev utslängd! (av en 2 åring!!)



Kody skulle visa alla sina fina leksaker, och dom hade jättekul tillsammans!





Nu måste jag sticka, dags att hyra film!
Ciao

Trivs i nya huset!

2012-05-25 @ 12:35:10




Dags att gå upp mamma! Jag blev helt galet trött efter att vi varit ute på morgonen så jag tänkte att Kody och jag kunde vila ihop en stund. Det slutade med att Kody stack och jag låg kvar själv!






Äntligen har Kody fått tillbaka matlusten! Varje morgon sätter sig Kody i sin stol vid köksbänken och äter en knäcke, yoghurt och ett glas mjölk (medans jag gör te och fixar min frukost) och sen springer han iväg och tittar på lite morgon-tv medans jag äter i lugn och ro! Vilken lycka det är att han faktiskt äter igen!







Kody och jag tog en sväng till IKEA häromdan och inhandlade en mysig köksmatta som man kan ligga skönt på medans mamma lagar mat!

 

 

 





Satte upp Kodys namnskylt idag, som han fått av g-moster Eva! Tavlan bakom dörren ska inte stanna, den bara hamnade på väggen när jag packade upp en låda!






När vi flyttade in så stog det "MAXIM" på väggen (förra ägarens barn) och jag blev helt tokig på att titta på det så jag målade över det idag (med den enda färgen jag hade hemma) och klistrade upp hans favvo uggla Hoot ovanpå, det ser inte så kasst ut i verkligheten, och den väggen kommer ändå bli blå om ett tag, detta var bara en quick fix!


Kody har fått ärva min "gravidkudde" eftersom han inte har nåt som hindrar honom att trilla ur sängen :) Det har funkat kanon hittills. Och byrån har jag skjutit intill sängen så han har det så mysigt så!

Idag var det Jacks tur att lägga Kody, 25 min tog det och nu sover han sött i sitt rum! Bara gardiner som fattas sen är Kodys rum klart, och en tavla på tåget Thomas ska upp med. Och väggen ska bli blå. Men det kanske tar ett år eller så :)

Dags att dricka te och mysa med Jack!

Ciao

God gryta!

2012-05-22 @ 10:49:43
Nu när det börjar bli kallt här så är det alltid gott med en smakrik gryta, och idag gjorde jag en ny, väldigt enkel gryta. Är trött på samma smak från köttbuljongen jag brukar köra med, så jag skippade den och gjorde en "maroccansk" gryta istället!

Jag tärnade och fräste lite nötkött i 3 matskedar olja ca
finhackade ett par vitlökar o slängde i
slängde i en nypa saffran
lite chili flakes
i med vatten så det täckte allt och i med en kanelstång.
Salt och peppar.
Koka 2 timmar typ eller tills köttet är mört.
Sen hade jag i en sked honung, rörde runt och ca 1 dl grädde.
Till det åt jag couscous!

Måste säga att det blev himla gott, det är kul att laga mat med saffran, man gör det så extremt sällan! Ska bli kul att bjuda Jack på det när han kommer hem!

Vet att ni har härlig vår nu men grytan är ändå värd att prova!

Ciao

Almost there

2012-05-22 @ 00:55:50
Det ser verkligen ut som hej kom å hjälp mig här hemma, lådor överallt! Jag har precis käkat frulle, dricker en kopp te nu och tänkte passa på att blogga lite!
Jag är verligen så glad över vårat hus! Vi har ju inte bott här mer än 3 nätter men det verkar vara ett kanonhus, det måste jag säga! Kody tycker om att leka i sitt egna rum, mycket positivt, och igår började jag med nya sovrutiner för honom. Han sover ju inne hos oss annars, men jag tänkte att om ha kunde börja kvällen med att sova i sitt rum, och sen komma in till oss om han vaknar och inte kan somna om, det kunde vara bra för oss alla!
Min nya taktik kallar jag "lägg tillbaka Kody i sängen varje gång han hoppar upp tills han blir så trött så han slocknar".
Igår tog det en timma. Så halv nio slocknade han tillslut, då hade han sprungit efter mig ca 10 ggr efter att jag lämnat honom i rummet. Han var så trött till slut så det räckte med att jag bara satt brevid honom (och drack te) så somnade han! Skulle egentligen varit Jacks tur ikväll, men han har lacrosse så han får köra imorn istället.

Ikväll kommer gräsklipparn hit så imorn tänkte jag klippa gräset, har dock 3 stubbar vi måste göra oss av med, dom är lite ivägen, så får se hur bra klippningen blir.

Idag blir mattorna tvättade på gamla stället, sen är allt klart! Ska bli skönt att ha det överstökat!

Drömde om sommarstugan utanför tranås inatt, ska bli kul att komma till sverige i sommar!

 

Söt skit i köket i sina snygga converse dojjor!

Ciao

Trötta husägare

2012-05-20 @ 14:52:38



Jag är kär i min nya kökslåda! Får plats med precis allt man behöver!

Idag har vi packat upp, varit i gamla huset och packat ner, bärt omkring och flyttat. Vi hann ta en timme ledigt från allt och passade på att leka med Kody i nya trädgården! Vi insåg att vi inte har ett limeträd i trädgården, utan ett mandarinträd! Kody plockade upp några stycken och försökte kasta i dom i poolen genom staketet, eftersom han trodde att poolen var en stor "BIN"! (Soptunna)

Det är så mycket kvar som ska packas upp, och imorn måste gamla huset tömmas och städas, på tisdag kommer dom och städar heltäckningsmattorna och när det är klart lämnar jag nycklarna i huset och sen vill jag inte ha mer med det att göra! Det är så jobbigt att flytta, speciellt med en 2 åring, allt tar så mycket längre tid, förhoppningsvis blir allt uppackat och klart veckan som kommer!



Kody käkar majs i röran med nya majs"piggarna", dom var väldigt populära!

Ha det så gott!

Inget för den magsvage

2012-05-16 @ 06:21:35

Att jag fått maginfluensa idag är oturligt på tre sätt;
1, jag kommer missa kickboxingen ikväll
2, Jack blev tvungen att ta med Kody till jobbet
3, vi har husvisning här 17.30 idag


Att jag missar kickboxingen kan jag väl leva med, är man sjuk så är man.
Att Jack har Kody med sig är alltid ett orosmoment, kan han få något gjort när Kody är där, är det farligt för Kody osv.
Att vi har öppet hus i eftermiddag, det är riktigt jobbigt. "Och här inne har vi sovrummet, bortse från min kära fru som ligger och spyr!"
Gött

Fan

SnyggKody

2012-05-15 @ 10:18:35



Tog en smoothie med Jenny och Leo idag på H.C shoppingcentrat och hittade en jättesnygg farfarströja till Kody för 35 kr, den klippte jag med en gång!

Sitter och spånar lite på vad jag ska ha på mig när jag flyger hem, samma gäller Kody. Sist hade jag 3 tröjor och 3 byxor till Kody och när vi rullade ut väskorna i ankomsthallen så satt Kody på vagnen i bara blöjan för han hade inga rena kläder kvar :)

Nu är det dags för middag, ha det gott!

Ciao

Energi-brist

2012-05-15 @ 02:15:01

Ja det var ju mors dag i söndags här i australien, jag fick ett fint kort av Kody, och sen fick jag även en slant så jag kunde handla tjocka tröjor eftersom det börjar bli vinter här. Adelaides vinter går att jämföra med Sveriges höst, vilket är ganska skönt, så man kan ha jeans och stövlar och ibland även en mössa, utan att det behöver snöa blasksnö och vara en massa minusgrader!
Så jag åkte till BIG W i Hallett Cove och jag hittade 2 mysiga tröjor! Och en fin skjorta. Och en klänning :) Om Sverige tillåter så ska jag nog ha klänningen på mig på midsommar!

Jag skippade zumban igår, Jack lastade upp bilen med gymsaker från garaget och körde bort det till garaget han har hyrt i Reynella (nya huset har inte stort nog garage för alla gymmaskiner och verktyg så vi får hyra ett garage tills vi byggt eget garage hemma) så det passade bara inte in. Så jag bakade kladdkaka halv nio på kvällen och vaknade med ont i magen imorse!
Jag har haft en hel vecka av att jag bara inte vill göra nåt! Jag vill inte träna, bara äta choklad och chips, jag vill inte laga stora goda måltider, lite pasta och burksås har fått duga och jag har inte brytt mig ett skit om mina strumpor matchar eller inte! (Mamma, Cathrine, på senaste tiden har dom faktiskt ALLTID matchat!)
Suck!

Men imorse vaknade jag med ett litet sug i magen (kan ha varit magvärken från kladdkakan) och kände att nu får det va nog!

Om 45 min ska jag slänga i en nötstek i slow cookern, den får då ligga och koka till sig i 7 timmar, sen ska jag och Kody åka till affären, köpa morötter, lök och potatis, betala för addressändringen på posten, åka hem och slänga i morötter osv i slow cookern, och laga nån smarrig lunch typ rosta några paprikor och zucchinisar i ugnen och sen mixa ner det till en god soppa och efter det ska jag försöka komma på vad mer jag kan packa som inte kommer användas innan vi flyttar. OM TRE DAGAR! Medans detta händer kommer jag självklart ha igång några tvättar vill inte flytta med en massa smutstvätt. Som kan ha hänt förr. Typ varje gång jag nånsin flyttat.
Jag tänker försöka hålla energin uppe hela dagen, utan socker. Ska kolla om Katie (zumbainstruktörn) har nån klass ikväll som jag kan gå på, har ju kickboxingen imorn men zumban är så satans kul och jag behövert!

Jag är även sjukt intresserad av nudes hudvårdsprodukter, nån som använt det eller känner nån som har använt? Funderar på att inhandla det innan jag åker till Sverige!




Tänk om man hade photoshop








Då hade jag klippt ihop första bilden på mig brevid andra bilden på Jack, va fint det hade blivit!


Jack spelar lacrosse på torsdag och lördag den här veckan, han tycker att det är jättekul och det tycker jag med! Jag kanske inte kan komma och titta varje gång men ibland så! Och ibland är det skönt att kunna lägga Kody medans Jack är ute så man får en timme för sig själv framför tvn! Gärna medans The Voice Australia är på! Eller MasterChef!



Lite seg men nu är det dags att starta dagen!

Ha det så bra allihopa!
Många kramar!
Ciao!

Spännande tider!

2012-05-14 @ 03:49:50

Idag har jag ringt runt och organiserat med el och gas så dom kopplar in det i nya huset till på fredag! Nu flyttas det riktigt snart!
Vi har Jacks stora bil (ute-truck) plus trailor, Pauls trailor och Johns trailor som vi kan fylla upp med möbler och lådor, så efter att vi betalat in det sista på fredag samt skrivit under alla papper och fått nycklarna så kommer vi börja flytta med en gång! Hoppas el och gas kommit igång då.
Grillen får vi flytta först eftersom jag lovat att jag ska bjuda på korv och öl efter att flytten är klar!
Sen har jag till på tisdag att städa och greja i vårat hyreshus innan nycklarna ska tillbaka!

Jag ska hålla i en öppen inspektion i huset vi hyr på onsdag kväll innan kickboxingen, jag har lagt upp annons på gumtree och facebook så jag hoppas verkligen det kommer mycket folk och att någon är intresserad, annars kan det bli bökigt om vi ska behöva betala lån och hyra... Det vill vi ju inte!

Jag ska även åka till posten med Kody och skicka honom till Sverige... Nej, jag ska ju hämta upp addressändringspapper och betala för, så var det ju...

Ikväll blir det zumba för min del, Jenny får stanna hemma med en sjuk liten Leo så jag får dansa solo ikväll! Förra veckan tränade jag bara en gång och det känns ju lite mesigt.

Idag är det 5 veckor kvar tills i hoppar på planet till Sverige! Ska bli himla kul att åka hem en sväng!

Jag måste även färga håret omgående, jag har en orange-brun hårfärg, men med min sendré (råttfärgade) utväxt så ser det ut som om jag är gråhårig i botten, hemska tanke! Så jag ska försöka hitta en färg som liknar den jag har nu, jag mixade olika hårfärger sist och sen blekte solen mitt hår rejält så... Ja vi får se hur det blir! Behöver verkligen klippa mig oxå men tänkte vänta med det tills jag kommer till Sverige!

 

Min hemmagjorda hårfärg



Kody leker å en go o gla´!

Ha det bra allihopa!
Ciao

Utmaningen som väcker en sovande blogg

2012-05-03 @ 09:13:57
Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.


Jag fick denna utmaning idag av min kusin Emma, so here we go! 

1. Resmål som du rekommenderar? Jag gillar italien, god mat och fint väder och vackra byggnader och ting att titta på! Jag rekommenderar även Surfers Paradise i Australien för de party/bad sugna! Om man hamnar på Guld kusten så bör man besöka någon regnskog med! 
2. Favorit film?  Step up, för Channing Tatum är så sjukt snygg i den!
3.Sommarplaner? Mina vinterplaner är att åka hem till Sverige sommarn i 7 veckor! 
4. Vad gör du helst en ledig dag? Umgås med min familj eller en god vän och hittar gör något nytt, åker till nått nytt ställe och utforskar världen lite till!
5. En plats i Sverige som är speciell för dig? Sommarstugan utanför Tranås. 
6. Om vi skulle ses, vad skulle vi göra? Käka glass och leka med Kody eller köra "flip cup" o festa till det! 
7. Favorit musik? Mycket blandat, just nu är det "John Butler Trios" skiva som snurrar i bilen! 
8. Mest stolt över? Hur långt jag har kommit i mig själv - att jag vet vem jag är och att jag står för det och inte låter andras åsikter ändra mig. Jag är även stolt över att ha fött barn, spelar ingen roll hur många andra kvinnor i världen som redan gjort det, det är mitt absolut stoltaste ögonblick! 
9. Högsta önskan? Att djurplågeri, rasism, svält och allt annat hemskt i världen bara försvann. 
10. Vill du ha barn? Jag har redan en liten skit här hemma, och det skulle vara roligt att få ge honom ett syskon eller 2!

 

Emmas frågor:
1. Vilket lördagsgodis är alltid med i din påse? Det skulle vara bassets vinegums och fruktnappar! 
2. När du blir kär, vad är det du faller för?  Jag faller för muskliga eller "hårda på utsidan men snälla på insidan" typer :)
3. Vad är det mest romatiska du har gjort? Flyttat till Australien för killen jag va/är kär i.
4. Bästa årstid? Sommarn!!
5. Hur tränar du och varför tränar du? Jag tränar zumba och kickboxing, dels för att det är kul och jag kommer ut en sväng och dels för att jag vill må bra i mig själv!
6. Ditt drömresemål? Jag vill åka till italien med Jack!
7. Vad är ditt dröm mål här i livet? Att ha ett tillfredsställande jobb och ett bra familjeliv!
8. Vad gör du för något en varm sommardag? Åker till stranden och badar hela dagen!
9. Vad är det första du gör när du kliver in innan för din dörr efter t ex ett långt arbetspass? Hmm... Byter blöja på Kody!
10. Om du bjuder gäster på middag vad lagar du för mat och efterrätt? Sist lagade jag lasange och sockerkaka, inte så spännande men gott va det! Annars brukar vi mest bjuda på grillat!
11. Om vi skulle se vad skulle vi göra då? Nästa gång jag träffar min kusin Emma ska vi dricka bål ihop på midsommarafton!
Mina frågor!
1, Hur gammal var du första gången du blev kär i någon?
2, Vad trivs du bäst i när du går ut och festar? (kläder o skor alltså)
3, Vad är ditt favoritdjur?
4, Om du fick välja yrke - precis vad som helst, vad skulle du jobba med då?
5, Vad är din favoritsång för tillfället?
6, Vad är ditt skönhetstips?
7, Om du fick byta liv med en kändis i en vecka, vem skulle du byta med då?
8, Vad är det roligaste jobbet du nånsin haft?
9, Vad är det mest korkade en person någonsin sagt till dig? (tex, min vän förstog inte varför inte alla i världen pratar engelska, bibeln är ju skriven på engelska!!)
10, Föredrar du att jobba eller plugga?
11, Nästa gång du träffar mig, Suzz, vad ska vi göra då?


Jag kommer inte skicka till 11 personer, men om du läser min blogg och vill vara med i utmaningen så kopiera gärna och skriv sen i mina kommentarer att du tagit dig utmaningen!

Jag utmanar syster Cathrine och vän Martina!

Ha det gott mina vänner!
Ciao