påskhelgen!

2011-04-29 @ 02:05:50
Först och främst, har jag skrivit att jag och Kody ska åka till sverige och hälsa på snart?
Japp, vi landar 31 maj, efter 26 timmars resetid, och lämnaar sverige 13 juli för en resa som kommer ta 30 timmar. Jag hoppas innerligt att Kody kommer överraska mig med att vara en väldigt kompetent resenär... För han kommer sitta i knät hela vägen, det kommer han inte gilla.. Och hur ska vi sova? Och hur ska vi äta när dom kommer med brickan, finns ju ingenstanns att spänna fast Kody? Jag är väldigt nervös det kan jag lova. Folk hatar barn som skriker, jag är inte heller förtjust i det, men vad gör man?

Om nån har bra förslag för hur man ska resa så långt (2 stop, 3 flyg) med en galen 1åring som inte gillar leksaker, utan människor och högljudda ylningar, så please, dela med er!!

Påsken har varit väldigt rolig i å, jag Jack och kody packade ner lite grejer och åkte iväg till Hahndorff (en tysk stad, med tyska öl och tysk mat och typ "beerfest" stämning) och vi stannade där 2 nätter, på 2 olika ställen. Eftersom vi inte har badkar så såg vi till att båda rummen hade bubbelbad, det är ju det bästa Kody vet att bada badkar!

Jack och Kody låtsas vara glada tyskar hahahaha!


Nehej ni, min dator vill inte ladda upp mer bilder just nu, så jag får vänta lite och försöka senare igen.

Ha det gott peeps!

Ciao!

Sverige 2011!!

2011-04-18 @ 23:53:12
Japp då var det dags igen, att ge sig på den där jävla flygningen, som jag inte tycker är så hemsk egentligen, man kan ju läsa, sova, se på film eller lyssna på musik. Filosofera lite! Fast, den här gången kommer det nog allt bli lite jobbigt, för den här gången kommer jag flyga med Kody. Utan Jack....

Jag sitter och läser på om lite tips från andra föräldrar som har flygit 30 timmars sträcker med sina 1 åringar (inte många kan jag säga) men det är klart att det är enklare när man är 2 på 1 barn. Kody får ju inget eget säte, så det jag funderar mest på är; var ska Kody ta vägen när brickor med mat kommer?
Det är ju inte så att jag bara kan sätta honom på golvet å så leker han med nån leksak. Nej, så fort Kodys fötter nuddar golv så springer han iväg...

Förslag på va fasen jag ska göra är mycket välkommet!

Det är tråkigt att Jack inte kan följa med den här gången, men eftersom egna företaget måste komma igång ordentligt nu så är det en ganska bra sak att jag och Kody åker ändå, då kan han fokusera 100% på businessen. Men ändå, 6 veckor är låååång tid att va isär, vi har dock varit isär 8 veckor som längst, och det gick ju bra.

MEN, nu till en ännu viktigare fråga!!
Vad kommer vädret vara mellan 31 maj till 13 juli? Hur tjocka jackor måste jag packa? Stövlar? Sandaler? Shorts? Byxor?
Jag får ta med 23 kg, men vill inte packa fullt dit eftersom jag kommer vilja ta med saker hem från sverige...

ska även försöka få med barnvagnen, det är gratis att ta med dom när man flyger inrikes, hoppas det gäller internationella flyg med!

Ha det gott, vi pizzas snart!

Jaha, jag menar vi SES snart. Pizza.... mmmmmmmm

En Kody-uppdatering!

2011-04-13 @ 06:28:06
Kände att det var dags att lägga upp lite fina kort på min lilla Snus!

Vi va på ikea häromdan, och då fick Kody sin första glass! Det var mycket populärt!Haha, han lutade sig tillbaka lite väl mycket när han satt på sin soffa för ett tag sen, dunk sa det, men eftersom han höll i en (klingklings) mobil så spelade det visst ingen roll.

Vi är inne i en klättrings period, vilket inte skulle gjort så mycket om inte hans lastbil hade haft hjul...
Ut å gå med sin lilla vovve.. Bär den dock i svansen istället för kopplet.

Yey, åker Karusell i shoppingcentrat!Så himla söt. tittar på favoprogrammet (Thomas the tank engine/Thomas Tåget) och gick och hämtade sin Thomas ryggsäck!

Redo för morgonprommis i nya underbara vagnen!Lekplatsen som tillhör ett fik är favorit-hänget för tillfället!Där kan man lära känna nya kompisar!Nytt bord och stol i lekhörnan!


Ville äta själv idag, tallriken hamnade på golvet så många gånger så det verkade vara lättast att sätta ner Kody på golvet med!
Naken-fis på rymmen!

Så trött! Hann inte ens äta upp kexet innan han somnade!


Leka med kritor är en storfavorit! (Nej han  har inte vid 13 månaders ålder skrivit sitt eget namn)

Det är även väldigt roligt att ÄTA kritor....
Sötaste lillkillen springer omkring överallt ute i trädgården! (Detta är uteplatsen som ligger på sidan av huset, där det snart ska planteras svamp!)
Underbar!


Så där ja, det var dags för lite kort tyckte jag!

Hoppas ni har det bra, Kody hälsar att han har fått en sido-tand i underkäken!

Ciao!

att flytta eller att inte flytta

2011-04-11 @ 11:19:12
jaa det är frågan.

ska man flytta till Sverige nu när man har stadgat sig här? När man har lagt ut så mycket pengar på möbler, tv, tvättmaskin, you name it.
När vi äntligen har startat eget.

Vi bor i hus med en stor trädgård till Kody.

Ska man flytta till Sverige och börja om igen, nu när allt äntligen börjat falla på plats? Och behöva bo i en lägenhet? För inte hyr väl folk ut hus i Sverige? Suck...Det ska dock tilläggas att om KlingKling bestämmer sig för att lämna Sverige så finns det inte en chans att vi flyttar dit.                 


                                                                                                                          No pressure
Fan, ska man överge Adelaide Australien för Linköping Sverige?

Jag kan inte bestämma mig?

ett litet snabbt... Som blev ett långt....

2011-04-02 @ 01:14:31
inlägg kommer här!
Kom hem till adelaide igår från att ha hälsat på jacks mamma på sjukhuset i footscray/melbourne sen i onsdags! Jag och Kody åkte själva, Jack hade för mkt jobb för att kunna ta ledigt!

Flygresan var som jag trode inte Kodys favorit, och det gnälldes gnyddes och skreks om vatannat, men efter x antal skrik och gråt så somnade han några minuter innan vi landade, sen fick jag bära omkring på en 12kgs sovande ettåring med packning och handväska tills jag hittade vart vi kunde hämta vårt bagage och vagnen. Min vagn kom först av allt på rullbandet så Kody la jag lite mindre snyggt sovandes ner på golvet medans jag drog av vagnen, fällde snabbt upp den å la honom däri. Han fortsatte sova. Sen kom världens största ryggsäck, så jag tog den och sen bar det av mot bussarna. Hittade rätt buss, hoppade på den, tills vi kom till tågstationen, hoppade av, hittade efter många om och men vårat tåg, lyckades hoppa av på rätt stopp - Footscray. Eller Footscary som jag skulle vilja kalla det.
Jag fick stränga order av svärfar att inte gå ut när det var mörkt.
Iallafall, det bar av mot den riktning jag antog var rätt, visade sig även att så var fallet, MEN, efter att ha ringt till Jack och bett om hjälp att hitta motellet, ja efter det gick det inte så bra, jag fick svänga vänster, höger, höger, fortsätt gå hit å dit o oj va svettigt det blev i stövlar med klack o 10 kgs väska och tung vagn... Sen kom jag till sjukhuset, så jag ringde och sa "Nu är jag vid sjukhuset, så konstigt, är jag verkligen på rätt väg, jag har ju gått runt i en cirkel nästan?"
Det blev tyst på andra sidan luren.
"oooj då, jag lyssnade visst inte, jag trodde du ville veta var sjuhuset var, motellet gick du förbi när du ringde mig första gången..."
Ja, jag la självklart bara upprört på telefonen och gick ilsket tillbaka hela vägen. Yep, där jag blev tillsagd att svänga vänster, där på andra sidan bakom en massa träd var motellet.
Hade det inte varit för att jag blev uppgraderad till ett rum med Jacuzzi så hade hela resan kunnat vara total katastrof.

Sen gick vi till sjukan och hade trevligt, dagen efter fick jag veta att dom kastade ut Tracy så hon var tvungen att åka hem, så hon stack vid halv 4 på torsdag eftermiddag. Vårat flyg hem var inte förräns halv ett på fredagen.

Jaja, vi b´hade det bra ändå, badade i bubbelbadet och myste med nachos från motellet, och när Kody somnat vid 8 passade jag på att läsa ca 50 sidor i min bok, eat pray love.

Gick sådär att ta oss tillbaka till flygplatsen för folk i melbourne är så fruktansvärt otrevliga (tränger sig före i kö och sånt, och jag blir så arg å säger åt dom att ställa sig sist, idioter), men värst var när tåget kom och ingen i dörröppningen flyttade på sig så jag kunde få på vagnen trots att det fanns plats längre in, så vi missade första tåget. Kan hända att fingret åkte fram, Kody såg lyckligtvis inte sin kära mor utföra sådana vulgära gester eftersom han var nerbäddad i vagnen!

Annars var det bara bra, det var roligt att va ute på äventyr, bara jag och Kody, han är ju som tur är ett väldigt glatt, nyfiket och intresserat barn annars, relativt lättroad.

Nu måste jag äta mina ägg med kalles kaviar, sen ska vi sälja bilen (mitsubushi triton) och köpe en ny idag! yey!


Lite motel-häng innan dom var tvugna att bege sig hem, det tar ca 3 1/2 timme att köra till wycheproof från footscray.
Motellrummet med den gigantiska sängen!
Tända och släcka lampan är ju underbart roligt, men att man sen kan vrida på dimmern var ju nästan för mycket!
Bästa busiga morgonhumöret med världens roligate ansiktsuttryck!
Leker med farfar på motellet!Hoppas ni har det gott allihopa!

Ciao!