Den dagen

2017-01-18 @ 17:14:35

Då var även den dagen nästan slut.

Lite vab, packning inför semestern (mindre än tre veckor kvar), lite rensning av kläder och skor. Kody tappade sin andra framtand, det blir en bra storlek på tänderna, dock inte i samma kaliber som sin mor :)

I helgen ska Phoebe ha sitt första kalas med vänner, hon fyller fyra och har 6 st vänner som kommer.
Det blir high Tea som tema, jag var nere på Erikshjälpen och köpte fint porslin till henne. Ska ordna med små gurkmackor dagen till ära, köpa macaroons och pappa bakar cupcakes, blir bra.

Det har varit relativt lugnt på jobbet efter jul, jag har hunnit göra det jag ska göra, och inte behövt lämna saker halvklara för att påbörja annat, det har varit skönt, men nu har jag en hel del att ta tag i igen.
Så det blir att jobba järnet tills vi drar och be till gudarna att jag inte har en massa som ligger som ingen tar tag i när jag är borta!

Nu ska jag bjuda över min mamma, som numer är barnens hjälte då hon arbetar på räddningstjänsten!

Drömmar och planer

2017-01-08 @ 13:46:52

Jag sitter och drömmer om vad som komma skall, och försöker fundera fram om man kan göra dessa drömmar till planer som man sedan gör till verklighet. Vore inte det roligt :)


Nu är det en månad kvar tills vi flyger iväg till Australien. 
Vi har 26 dagar där tror jag, första veckan spenderar vi hos jacks mamma utanför Melbourne. Sen har vi tolv dagar i underbaraste adelaide, efter det har vi väl ytterligare en vecka innan vi lämnar bästa landet.

Kanske åker en resväska ner nästa vecka, så jag kan börja packa, det är ju halva nöjet!

Måste även slå ett slag för pizzerian i åbylund, adriatik.
Man kan välja på fem olika degsorter, och deras italienska pizzor är jättegoda, mycket fräscha ingredienser och gillar man bearnaisesås så är deras hemlagade bea riktigt god.

Bilden är på deras hälsopizza på glutenfri botten, supergod.

En ledig dag

2017-01-03 @ 16:16:30

Idag sa jag till barnen att vi skulle åka och handla mat, så vi hoppade in i bilen, men sen blev dom fundersamma när vi svängde in mot stan istället.


Jag överraskade dom med ett biobesök, Phoebes första någonsin faktiskt, det var lyckat!

Efteråt gick vi och handlade mössa och fingervantar, för nu ska det bli kallt igen, fick även tag på söta kepsar på rea som dom kan ha när vi åker till Australien.
Vi sprang på Laurie och hennes dotter Sophia och följde med dom upp för att hämta speedway kepsen Kody glömt där på nyårsafton.

När vi kom hem var benen arga på mig så jag satt i sängen och beställde en ny familjekalender för 2017, jättekul där man ovanför varje kolumn( mamma, daddy, Kody, Phoebe) även har en bild på respektive person. 
Jag behöver även en bra almenacka att ha i väskan. Jag gillar A5, mjuk utsida och en vecka per uppslag.

På fredag har jag och Jack årets första date night, jag tror det blir en sväng till aioli, det finns ett helt ok vegetariskt utbud där, vilket är bra nu när jag och jack är "veganarians" som han kallar det. 

Dags att vika tvätt sen förra veckan, imorgon är det ny tvättstugetid, tjo!

En sovande blogg

2017-01-02 @ 16:31:23

Som har sovit alldeles för länge.

Efter snart 2 1/2 år i Sverige börjar det verkligen klia i oss... 
Jack har fått ett jobberbjudande i adelaide i slutet av 2017, som är mycket lockande. 
Jag har dock nyligen börjat nytt jobb, som är väldigt utmanande och givande, jag lär mig något nytt varje dag. Däremot märker jag att jag blir en lite tråkigare mamma och fru när hjärnan går på högvarv hela dagen på jobbet... 

Vi åker snart på semester som tur är, till Australien. Wycheproof (kolla upp det stället ni) adelaide och Melbourne blir det. 
Resan ska hjälpa så vi kan bestämma oss. Blir det mindre än ett år kvar i Sverige, eller blir det några år till...? Vi vet båda att Australien är rätt plats för oss, så varför dra ut på det... Ja vi får se helt enkelt. 

Sverige är ett bra land, säkert och tryggt, rent. Däremot har inte Sverige så mycket att göra med att vi är här, vi är här för att det är här min familj finns. Hade dom bott i Polen hade vi varit där istället. 

Ja ni märker åt vilket håll jag dras, men vi ska åka på semester först innan vi bestämmer oss helt och hållet. 

Kody har blivit en mycket allvarsam pojke, han behöver den här semestern mer än någon av oss. Inte lätt att gå i sexårs.

Phoebe däremot är alltid glad, och tyvärr även väldigt blå. Hon har lite problem med kylan här. 

Så semestern blir nog väldigt skön för oss alla.

Ha det gott!