Tillskott

2013-06-28 @ 08:25:08

Jack kom hem med en sprillans ny bil idag, Toyota hilux sr5 4wd, svart, för den som vill kolla in den. Jag själv fick ett presentkort på en skönhetssalong. Kan välja på 30 min massage, spray tan + ögonbrynfärgning eller ben + bikini vax.

Imorrn åker vi (i nya bilen) till Wycheproof, Victoria, för att hälsa på barnens farmor och farfar, och på söndag åker vi till renmark och hälsar på Jenny med familj!
Sen är det två veckor kvar till Sverige, vi längtar, ska bli så himla roligt att landa i Linköping för första gången! (har jag skrivit om detta redan?)

Iaf, nu är nya bilen den yngsta medlemmen i familjen, han föddes (läs; tillverkades) i maj 2013. Jack är skapligt nöjd. Jag?
Jag hade väl kunnat göra andra saker för pengarna (shoppa woohooo) men Jack behövde en bil så så blev det! Den är jättesnygg och nu ska jag lära mig köra den, den är asstor, och jag ska även lära mig köra med släp. Schköj.

Drick!

2013-06-27 @ 01:07:26

Phoebe, ta din ersättning nu! Att blanda med b-mjölk var värre än ren ersättning, hon kände det nog som att jag hånade henne. "här har du liiiite av the good stuff för att påminna dig om vad du inte får längre!" men det var värt ett försök :) eller 10 försök.
Hon kan ta en flaska och hon kan dricka upp till 60 ml (hon bör dricka 250ml) men jag tror att problemet är att hon bara inte vill. Hon diggar det här med amning.
Försökte med bebisgröt men den fick hon ont i magen av.
När vi kommer till Sverige om tre veckor så ska jag prova med välling, det finns inte här.
Jag är ju för det här med att låta barnen bestämma själva när dom är redo för saker, som att sova i egen säng, sluta med blöja osv, så jag bråkar lite med mig själv ang denna amning. JAG vill att hon ska dricka flarra, men damen själv vill ju inte. Jag lägger ner ett par dagar och tar upp det sen igen. Insåg precis att jag har en död kackerlacka under micron. Dog han av strålningen?

Fika

2013-06-25 @ 04:04:03

Inte den roligaste fikakompisen.

Bebben

2013-06-24 @ 13:00:20

Var hos doktorn med bebben idag då hennes ena öga varat så mycket sen igår, nån ögoninfektion har hon, så nu ska vi ge henne ögondroppar tre ggr om dagen. Ha, ja det blir spännande det här!
Hon har det jättejobbigt med tänder som är på g, biter på allt och är ledsen.. Jag har några bitringar men det hjälper inte så mycket. Kör med lite kylande tandgel och det gör det lite bättre. Nån som har några bra tips som kan lindra det hela för stackarn?

I helgen som kommer ska vi ut och bila en sväng, börjar med sju timmar ner till jacks mamma, sover där en natt, kvällen efter kör vi vidare tre timmar till en countrystad som heter mildura (tror det är en countrystad iaf...) och sover där en natt, och dagen efter det kör vi vidare till renmark där vi ska hälsa på Jenny och hennes sprillans nya bebis Oskar! Eller, två veckor kommer han vara, men det är ganska så sprillans tycker jag! Kody ser fram emot att träffa sin kompis Leo, jennys treåring, så det blir en rolig helg!
Och sen när vi kommer tillbaka till Adelaide så är det bara två veckor kvar tills vi flyger till Sverige!
Trots att flygresan hem (är askass) och tar 40 timmar så ser jag fram emot den då vi för första gången någonsin får landa i Linköping! Woop Woop! Bara tio minuters bilfärd istället för tre timmar som när man landar i Sthlm eller Götet! Och när jag var nere på lacrosseklubben i lördags så språkades jag vid med en trevlig amerikanska, och hon sa att dom har en pool på flygplatsen i Singapore (!) där vi ska befinna oss i drygt åtta timmar, så det blir att packa badkläder i handbagaget! MÅSTE gå till plastikkirurgen innan bara och skruva tillbaka tiden (kroppen) tills innan jag fick phoebe. Efter kody hände det inte så mycket, men efter phoebe, ojojoj... Skulle behöva både det ena och det andra fixat innan jag visar mig i bikini igen!
Eller så kan jag ju gå till gymmet. Men det verkar jobbigt.

Iaf, någon som suttit på flygplatsen i Amsterdam i nio timmar? Vad kan man hitta på där?

Jack håller på och lägger kody och phoebe somnade precis i mina armar, jag ska dricka rödvin och bläddra i min nya renoveringstidning!
Ciao!


Ny taktik

2013-06-21 @ 06:44:13

Idag provade jag med att ge phoebe lite mosad banan innan ersättningen, tänkte att hon skulle tycka att ersättningen smakade underbart efter lite slemmig banan. Nej nej. Istället älskade hon bananmoset. Fick i henne ca 40 ml ersättning efter det.
Fick tipset om vaniljsocker(tack Hanna), det låter som en bra ide, får åka och köpa det när Jack kommer hem.

Åska, regn och hagel har vi idag, så det har blivit inomhus-bus för oss, måla och spela spel. Kody är drygt 3 år så vi kör lite memory och det funkar sålänge han får köra 2 ggr och jag själv kör 1 gång. Men det är inte lätt att vara tre och sitta still! På söndag ska jag och kody lämna phoebe och Jack hemma och åka och ta en fika någonstans, (hallett cove) så han kan berätta om sina djur och dinosaurier utan att bli avbruten av phoebe hela tiden! Vore bra om lilla damen drack sin ersättning då...
Det gör hon säkert, hon är ett litet änglabarn när hennes pappa har hand om henne...

Något sött

2013-06-20 @ 07:39:55

Jag försöker få phoebe att börja dricka ersättning, men hon är inte intresserad... Jag försöker än sålänge en gång om dagen, så att hon vänjer sig vid smaken men hon blir mest arg och spottar ut det. Jag har provat ett par olika ersättningar.
Efter lite research så har jag förstått att många lägger i något sött i ersättningen tills bebben börjar dricka ordentligt och då undrar jag, just vad för något sött är ok att låta en femmånaders dricka? Och hur mycket?
Per 100 ml ersättning, är en tesked äppeljuice för mycket? Eller för lite för att göra någon skillnad? Är äppeljuice ok över huvudtaget?

Jag tycket det hela känns lite jobbigt, jag vill inte riktigt blanda i nått alls, men om det bara behövs i typ fyra flaskor så kanske det är ok? Hmmhmm


Aj

2013-06-16 @ 13:50:02

Förbaskade bebis till att inte sitta still när jag klipper hennes naglar, nu rök ju lite av tummen istället för nageln!

Plåster och smärtlindrande på det.. Fan dags att utbilda sig till sjuksköterska. Synd att jag tycker det är lite jobbigt med blod.

Skönt!

2013-06-10 @ 11:42:14

Det är så himla nice att aldrig gå in på Facebook! Har än sålänge bara tagit bort appen på telefonen men man kanske skulle ta bort den helt och hållet, jag gillar instagram istället, inte en massa onödigt gnäll.