Hus och Sverige!

2012-04-19 @ 11:06:09
Nu har husköpet gått igenom, så spännande! Vi har köpt ett hus!
Inflyttning kommer ske om ca 4 veckor, Jenny har lovat att ha hand om Kody en dag så att vi kan flytta allt, det är snällt, annars flyttar vi alltid med Kody och det kan bli lite svårt eftersom Jack i princip får göra allt själv medans jag har hand om Kody!
Jag packade första flyttlådan idag så nu är det igång på allvar!

Det kan nog även bli så att jag och Kody kommer hem en sväng till sverige sommarn, Jack kan tyvärr inte följa med för det är helt enkelt för dyrt. Vi satsar på att komma hela familjen till nästa sommar 2013, och då även ta en veckas semester i Italien, gärna med Kodys mormor morfar och moster med, men det kan vi ju prata mer om när vi ses!
Skillnaden om vi kommer till sverige den här sommaren jämtemot när vi var i sverige förra sommarn är att den här gången har jag ju ett liv här. Jag har vänner. Jag har körkort, behöver inte sitta hemma hela tiden. Kody har lekgrupper vi går på. Vi kommer även ha ett eget hus den här gången som man kan greja i! Och jag kommer ha lite extra svårt att lämna Jack den här gången, förra året bodde hans bror hos honom så han behövde inte vara ensam utan hade mer som "semester" från familjen, på gott och ont. Mest gott tror jag haha! Men den här gången kommer han vara lite ensam och då känns det ju inte så roligt från min sida heller. Å andra sidan kan han ju ha bbq fester i nya huset och jaa, spela extra mycket lacrosse!

Och jag har så många jag vill träffa i sverige, och Kody vill åka till sverige och gå upp till valla och gamla linköping, åka till sommarstugan utanför tranås, leka i parken utanför mormor och morfar, leka med chanel och moster, leka med gammelmostrar och gammelmormor och bada i gammelfasters pool! Säkert gärna köra runt på gammelfarbrors fyrhjuling oxå! Och Kody verkligen längtar tills han får dela en svensk pizza med sin mamma!

Ja det är ju inte gratis så vi får väl se hur det blir! Jag får återkomma om detta!

Världens sötaste lilla nöt på stranden!

En hårt arbetande australiensare med fin bil och fruga!


Jack är på lacrosse träning ikväll, jag har hyrt film som jag ska se när jag har nattat Kody om ca 30 min, han ser för tillfället på Pippi som han fått av sin snälla gammelmoster Eva!

Hoppas ni har det bra allihopa!

Ciao!

Underbara skype!

2012-04-14 @ 12:58:24
Har precis skypeat med min mamma pappa och syster och det är väl bara för underbart att det finns skype! Då känns det inte som man är så långt borta som man är!

Idag har jag och Kody och Jenny och Leo varit och tittat på Jack när han spelat säsongens första lacrosse match! Vi missade första halvan (när Jack gjorde 4 mål) men det var trevligt ändå! Vi satt kvar på filten efter så barnen kunde springa omkring fritt på stora planen tills dom blev trötta, skönt att kunna sitta ner å snacka skit utan att behöva knuffa gunga/gunga hästen/hålla hand över gångbron etc... Lekplatser i all ära men ett stort jäkla fält är guld värt!

Efter det hyrde vi film och kom hem, skypeade i en timme tror jag och nu äter jag min hemmagjorda broccolisoppa - med liiite gröna ärtor i, Jack är ute och kör runt på Kody tills han somnar aka köper vin och när han kommer tillbaka och har lagt Kody så ska vi se på film. Denna gången blev the Drive med Mums Mumsingson. Eller Ryan Gosling som han oxå kallas.

Imorrn är det söndag och det är familjedag hela dagen lång, det ser jag fram emot, undrar om vi kanske inte ska ta och åka till stranden, ska bli fint väder! Och det ska hålla i sig nästa vecka med, mellan 27 - 29 grader, skönt.

Trots att det är mycket som händer här för tillfället med husköp och nya bekantskaper så längtar jag alltid lite hem! Kody är i en sån underbar ålder och jag vill ju självklart dela det med världen! Håller vi tummarna riktigt hårt så kanske vi får andas svensk luft även 2012....

Många kramar till er alla!
Ciao

Husköp! Förhoppningsvis!

2012-04-13 @ 03:26:50

För en vecka sen la vi in ett bud på ett fint hus vi va och tittade på, så just nu väntar vi på att banken ska höra av sig om lån osv. Det finns 2 saker som kan göra det lite svårare än vanligt för oss att få lån, men trots det så ser det lovande ut. Man kan ju alltid hoppas iaf!
Huset har 2 badrum, 3 sovrum, vardagsrum, matsalsrum och familjerum i anslutning till köket.
Det är en perfekt storlek till oss, köket är redan renoverat och det har vita väggar och trägolv i hela huset, förutom badrummen och hallen där det är stenplattor. Så inga snuskiga hektäckningsmattor som dom kör mycket med här, och enkelt att sätta sin egen stämpel på´t!
Det finns en liten uteplats under tak, och gräs för Kody att springa omkring på.
Och ja just det, finns en uppvärmd pool under tak oxå!
Så vi får se hur det blir med lånet, men vi blev så kära i huset så vi var bara tvugna att försöka få det!
Även nära till en park med lekplats och damm, så vi kan gå ner och mata ankorna och åka rutchekana!
Framsidan!

 

 
Planlösning

Tomten ligger på 707 kvadratmeter, så det är lagom, jag ville inte ha mindre än 600 kvadrat och med tanke på att hus på 300 kvadrat här säljer för över 2 miljoner kronor så kan man glömma att försöka hitta en tomt på över 1000 kvadrat, om man inte vill flytta ut på landet dvs. Nej tack - det finns tillräkligt med spindlar, ödlor och ormar här uuuh.....

 

Kody vill med flytta iaf, han är trött på att hyra och aldrig få slå upp en tavla eller annat roligt i sitt sovrum, inte konstigt att han aldrig är därinne, ser ju så trist ut :(

Så gott folk, håll tummarna för att vi får huset!


Annars har min maginfluensa kommit och gått i dagarna, det verkar som att både Kody och Jack har klarat sig undan, hoppas det för det värsta som kan hända efter att man har haft maginfluensa är att behöva ta hand om nån annan som har maginfluensa!

Jag såg på New Years Eve igår, hade aldelles för höga förväntningar då jag jämförde den med Love Actually, men den var mer i klass med Valentines Day. Fast undrar om inte t.om Valentines Day var bättre. Den får en 6/10 av mig iaf.

En film som i sig kanske inte är hundra procent men som blir lyft av det faktum att den är baserad på en verklig händelse är Soul Surfer, som handlar om en surftjej som blir av med sin ena arm i en hajattack! Hade den inte varit baserd på en verklig historia så kanske den hade fått sämre kritik av mig, den var lite hastig i sina händelser, men jag ger den en 8/10!

Kody var på Adelaide Zoo för ett tag sen och träffade en jättesköldpadda! "ooh Turtle, Nice!"

 

Nu är det dags att bestämma oss för vad vi ska göra idag, inte speciellt mycket ifall jag fortfarande smittar, vet inte hur långt efter man kräks som man smittar... Men det är inte värt att riskera nåt!

Ha det bra och håll nu tummarna ordentligt!
Ciao!

Påskpåsk

2012-04-08 @ 12:29:42
Glad Påsk!

Vi har firat med att bo en natt i Hahndorf (tysk stad ca en timme hemifrån), vi bodde på samma hotell som förra året, riktigt mysigt!
Jenny, Ben o Leo kom och käkade lunch med oss och pojkarna fick leka lite i parken!
När vi kom hem så kom Karen och Kalani och hennes föräldrar upp och sov över, dom har packat ihop Karens hus och har idag flyttat till en annan stat, ca 10 timmar härifrån. Tråkigt, men det är som det är.
Kalani är ju Kodys bästis, dom har kännt varandra sen Kody föddes (Kalani är 2 veckor äldre än Kody) och dom leker lika bra ihop som syskon gör! Så nu blir det tomt för både mig och Kody!

Ikväll är det söndag och Jacks vän fyller år, så Jack är och firar honom på en pub nere i Glenelg, Kody har tänder som gör ont, så han ska få panodil och en flarra, sen ska vi se på film!

Har visst inte speciellt mycket att skriva idag, känner mig trött, det blev några rom o cola (Jack Daniels) igårkväll så det är väl det som spökar! Kody var så trött så jag virade in honom i hans täcke och han somnade i mitt knä inom 10 sekunder. Blundade med en gång och sen öppnade han inte ögonen förrns dagen efter! Skönt när det är så enkelt!

Nej livet kallar, ha det bra!
Ciao