Pool

2012-11-28 @ 06:39:42

Tack gode Gud för mig och mitt envisa tjat om att köpa hus med pool!
Ska bli upp mot 40 grader varmt imorrn, kommer behöva flyta runt hela dan.


Baby shower

2012-11-26 @ 09:57:59

Igår hade vi våran baby shower, det var jätteroligt! Alla som kom var glada och åt och drack det vi bjöd på, och jag upptäckte att våran trädgård är perfekt för att ha folk över! Tror vi blev 22 pers, varav sju stycken var barn, nästan alla barn och några vuxna hoppade i poolen och badade!
Vi hade en liten tipspromenad och en "gissa bebisprylen - påse" där man fick sticka ner handen och gissa vad allt var, en flaska vin var blev priset!
Vi fick en massa söta kläder, prylar och en slant, det var jättesnällt och jag hoppas att alla hade det trevligt!

Kody hade en kanondag, så många vänner att leka med, han sov inte på hela dagen, så vid halv åtta på kvällen ville han ligga på soffan och se på Tarzan - han slocknade så fort filmen började och sov till 7 dan efter, lille plutten!

Idag tar vi det bara lugnt, ser fram emot god pasta med ostsås när min lite bakfulle man kommer hem från jobbet, Jenny, Ben och Leo har sovit över i helgen och efter baby showern gick Ben och Jack loss på x antal vinflaskor! Dom var ganska roande och kvällen slutade runt 21.30 när dom vinglade in i varsitt sovrum!

Dags att blunda mina vänner, ha det gott!
Ciao

Tjafs

2012-11-23 @ 04:55:12

Efter att ha bråkat och varit arga och ledsna på varandra så blev vi till slut vänner igen.
Känns skönt



Julklappar!

2012-11-19 @ 00:52:00

Ute i tid för en gångs skull, har handlat klart till Sverigefolket och ska skicka allt imorrn när kody är på dagis, innan jag åker på gravidgympan. Kan tycka att det är lite tungt att ta sig till sjukan för det men jag känner att jag mår bättre efter så jag fortsätter tills bebisen är färdigkokt.
Simningen på torsdagar skulle jag inte klara mig utan så den är inte lika jobbig att åka till!

Kody har sovit i sin säng de senaste två nätterna, kors i taket, imorse kom han och la sig hos mig vid sjutiden, jag somnade om och han gick upp och tittade på tv, Jack satte på den innan han åkte så jag somnade om och sov till åtta! Nu är klockan tio och vi börjar bli hungriga igen efter frukosten, ska se om vi har nåt lätt att smaska på!

På söndag är det dags för baby showern, ska handla ballonger, plasttallrikar mm på tis eller tors när kody är på dagis. Ska även beställa tårta och förbereda för maten vi ska ha!

Huvudvärk har jag haft i flera dagar, det är väl för man har 50% mer blod som pumpar runt i kroppen nu, eller pga några spännande hormoner som gästar en.. Jag vet att det kommer bli tufft med en nyföding igen, sömnlösa nätter mm, men att varA gravid kan med vara tungt. Men det är ju helt klart värt det :)

Kody har ny stil när han tittar på tv, att sitta i lego lådan är ett måste!


Mer glass!

2012-11-17 @ 04:23:50

Behöver jag nu!
Förbaskade sötsug, men jag tänker inte kämpa emot, varför börja ny efter 26 år liksom?

Lördag idag, betyder att jag går in i v31, känns bra att ha kommit förbi 30 strecket!
Men inser självklart att jag har en massa att fixa och greja med innan bebisen kommer!

Imorrn ska jag handla julklappar till Sverigefolket, jag har ett ganska bra hum om vad alla ska få!

Om en vecka är det dags för min baby shower, ska handla ballonger snacks och grillmat i veckan, och lite småplock till partylekarna. Hoppas på fint väder då jag har en knälång babyblå klänning jag vill ha på mig!

Jack har köpt en mild persiko/korallfärg som vi ska måla sovrummet i, sen kan vi äntligen sätta upp hyllan över sängen. Inte speciellt viktigt om man jämför med hungersnöden eller all djurplågeri världen över, men man lever ju i en bubbla ibland. Blir självklart lite donationer den här julen med, det är ju tradition, undrar om det blir en ny get i Zimbabwe eller om det blir rent dricksvatten till en stackars treåring i Etiopien?
Vi får se, world vision brukar vara lätta att hitta i juletider!
Uppmanar alla att skänka något, även om det bara är en 50 lapp, många bäckar små...

Hade lågt järnvärde så har börjat med järntabletter, hoppas det hjälper, kanske man slipper bli sådär dödligt trött om dagarna!

Lyckades få i kody lunch idag, kors i taket, zucchini och svamp omelett. Fick locka med en glass efter lunch, en vätskeersättande isglass, han vet ju inte skillnad på det och en vanlig sockrig isglass. Kanske behöver pinka lite mer än vanligt bara :)

Nu ska vi ta en sväng i bilen, mjölk mm är slut!

Ha det gott alla glada!
Ciao


(klistermärke på spegeln -" don't breed or buy while shelter pets die"

Ont i mammahjärtat

2012-11-15 @ 00:46:54

Det fick jag idag när jag släppte av kody på dagis.
Rachel (fröken) hade satt upp ett helt bord med djur till kody när vi kom dit, kody såg det inte först så hon ropade på honom att "titta kody vad vi har fixat till dig idag!" kody blev jätteglad och skulle gå fram till bordet men stannade och såg orolig ut då bråkstaken stod mellan honom och bordet. Kody vågar alltså inte ens gå förbi honom nu.
Så jag sa till Rachel att jag behövde prata med henne och förklarade läget, bad henne hålla ett extra öga på kody och pojken, och hon berättade i sin tur att dom har fått boka in en extra fröken till just den pojken så det är uppenbarligen inte bara kody som har haft det jobbigt med honom.
Kan ju vara saker som händer hemma, men då får dom göra en satsning på pojken, en ordentlig utredning. Mobbing får fasen inte börja redan i 3års åldern!
Det känns skönt att ha pratat med en fröken om det iaf, det är föräldramöte på tisdag kväll så jag tänkte gå dit och kanske ta upp just det här, för att få veta vad dom gör i en sån här situation.
Förhoppningsvis så känner kody att han har Rachel lite "på sin sida" idag, att hon säger till pojken som slåss att det inte är ok så att kody hör det med och slipper vara rädd för honom.

Ont i hjärtat gjorde det iaf, man undrar ju hur man ska klara av resten av deras uppväxt, barn kan vara så elaka.

Han är ju så duktig och modig min lilla plutt, inte alla som vågar mata en känguru som är större än en själv!

Bråk

2012-11-13 @ 07:26:30

På Kodys dagis finns det en ung fröken som heter steffi, hon jobbar i rummet där dom lite äldre barnen går, och jag visste inte att hon och kody var kompisar, men imorse när jag släppte av honom så kom hon in i "toddler" rummet och när kody såg henne ropade han "Steffi" och sprang och gav henne en stor kram! Då blev jag glad! Sen försökte han charma in sig till hennes avdelning (dom har mer djurleksaker där inne) men då fick Rachel ta över, hon frågade om han visste vad hon hette "Rachel" svarade kody(vi hade övat i bilen påväg till dagis, Rachel är lite svårt att uttala), då blev hon så glad så!
Steffi fick en stor kram när jag kom och hämtade med, och som vanligt pekade han ut samma pojke och berättade att han hade slagits idag igen. Varje gång. "no hitting, no nice, no fun". Jäkla skitunge! Men jag vet inte vad jag ska göra? Ungen ler ju medans han dänger till kody i huvet, jag har sett det själv en gång, så han gör det inte för att vara elak det tror jag inte, men det känns trist att kody ska få sig en smäll varje gång han går till dagis..
Pojken som slåss är mellan 2.5-3 år, han är större byggd än kody. Ska jag säga till fröknarna att hålla ett öga på dom när dom gör nåt tillsammans? Eller är dom för små för att man ska oroa sig för mycket?
När kody pratar om dagis så pratar han om dinosaurierna som finns där, om att "Daycare" slåss och om att han är ledsen på dagis(det tror jag dock hör ihop med när han ska sova där), så han associerar ju dagis med att den där pojken slåss... Känns sådär.

Nu ska vi mysa på soffan en stund innan det är dags för ett bad!
Ha det gott
Ciao!

Trött och tjock

2012-11-08 @ 08:17:45

Vad är det här? Såhär tröttsamt kan det bara inte va att vänta barn!
Jag har ont som fasen i ljumskar och rygg och jag är så förbaskat trött hela tiden! Om jag inte gick upp på morgnarna skulle jag lätt kunna sova till kvällen igen. Och sen somna om igen. Och sova till jul.
Jag måste säga att jag är riktigt förvånad, kanske hade jag en skapligt "lättsam" graviditet när jag väntade kody? Eller är jag kanske dödligt trött eftersom jag har en liten 2 1/2 årig kody att ta hand om nu? Ja vad det än är så är jag lika trött för det!
Och jag äter som en gris! På 6 månader har jag gått upp 12 kg! Lagade ravioli med svampsås till mig och kody idag (kody var på dagis så jag skulle spara hans tallrik till middag) men det slutade med att jag slukade båda själv. Och ett paket kakor efter det, tänk drömmar med vaniljfyllning. Allt detta direkt efter ett äpple och en banan. Till frukost åt jag som vanligt flingor och en yoghurt, avslutade med tre små chokladkakor. Blä vad tusan!
Till kvällsmat får det bli något enkelt, flötiga ostmackor i ugn låter som ett säkert kort.
Jacks bror Ethan är ju hos oss den här veckan så dom vill gå ut på restaurang ikväll! Ta med kody och gör vad ni vill säger jag, då kan jag ha en date med bröderna winchester sålänge.
Dock bör kody enligt ny rutin äta gröt om en dryg timme och sen påbörja läggrutiner, vi får se hur det blir.

Jag fick paket av min moster Eva idag, tröja och bok till kody och fina kläder till nyfödingen! Det är så roligt att få paket från Sverige, jag föredrar barnkläder därifrån, känns som bättre kvalité och roligare designer!

Nej nu ser jag i kors här, måste göra nåt så jag inte somnar, klockan är ju inte ens 18....
Ha det gott Ciao

Mera shopping!

2012-11-05 @ 02:44:42

Senaste veckan har jag exploderat i storlek! Kläder som jag trodde jag skulle kunna ha tills jag födde har blivit för små, dvs jag har glömt hur stor jag blir mot slutet...
Vi har haft finbesök i helgen, Jenny kom och hälsade på fre-sön, så vi passade på att dra en runda på harbour town. Det blev dock bara två linnen för min del (jag funderade på att köpa small, vad tänker jag med ibland?) men det är skönt att ha nåt basplagg som passar! Har en långkjol som passar bra med, och tre par byxor. Det är knapert med överdelar alltså, och byxorna är för varma för tillfället. Tror det blir att investera i flera maxiklänningar, där borde magen få plats! Har packat undan en ryggsäck med kläder jag inte kan ha, kan nog ge mig på att packa undan en till.
Kody är naken som vanligt och jag upptäckte precis att han hade en liten sticka i ena skinkan! Hur lyckas man?

Idag kommer jacks bror Ethan hit och ska bo med oss en vecka, på lördag blir det fallskärmshoppning för deras del. Fy jag kommer va på helspänn tills dom landar.. Hoppas allt går bra!

Idag är det storm och åska, inatt va det så varmt så vi fick sova med endast lakan, sommarn är skön men man glömmer att sömnen ofta får lida lite! Våran aircon i huset verkar inte funka så det känns ju spännande.

Nu ska jag hänga upp tvätt inomhus och vika in lite innan jag gjort mitt för idag.

Bilderna idag är först på Jack i mina brillor och Kodys solhatt,
På mig i klänningen jag hittade i bänarp,
På mig med snyggt läppstift för det får man ha på sommarn
Och på kody och Jack när dom hoppar ner i poolen!

Ciao!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1000633/images/2012/pic_509718ea9606ee6d4a8d53ba.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1000633/images/2012/pic_509718ea9606ee6d4a8d53ba.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1000633/images/2012/pic_509718f9ddf2b33cc300493c.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1000633/images/2012/pic_509718f9ddf2b33cc300493c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1000633/images/2012/pic_509719b2ddf2b33c8b004c3f.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1000633/images/2012/pic_509719c0e087c3694bfbeb48.jpg" class="image">