Flytt till Grönland

2017-03-18 @ 10:46:43
Efter att ha tänkt igenom allt man kan tänka igenom har vi bestämt oss för att flytta till Grönland. 
Grönland har för mig alltid varit spännande, livet känns lite enklare där på något vis. Jag tycker om Grönlands utbud för barn och ungdomar, känns som att det finns massor av aktiviteter, och det satsas på att fräscha upp parker och hålla det modernt, ofta lite nytänk. 
Jack har fått ett jobberbjudande där som han tackat ja till, och jag ser fram emot några månader som hemmafru innan jag ger mig ut i arbetslivet. Det ska bli roligt att se vad det finns och hur det är att arbeta där med något liknande jag gör idag. 

Vi har hittat en skola till barnen med, den verkar mycket trevlig. Jag håller på och fyller i ansökan men det är svårt då vi inte har en adress på Grönland än. Jag har kontakt med rektorn, jag tror att jag behärskar språket tillräckligt bra för att vi ska kunna föra en bra dialog. 

Så nu är jag i processen att sälja lägenhet och möbler. (Någon som vill köpa en trea i åbylund i linkan, nyrenoverat kök mm) 
Vi har mycket kläder och saker vi inte ska ta med. Jag har ju flyttat utomlands förr men man glömmer lätt hur jobbigt det faktiskt är. 

I slutet av juli går flyttlasset till Grönland. Jobbar gör jag bara i sju veckor till så jag har tid att organisera allt, och så vill jag även hinna träffa alla underbara vänner jag har med innan vi försvinner. 

Nej, nu ska vi njuta av helgen samtidigt som vi drömmer oss bort till Grönland. Grönland? Nej, Australien menar jag ju. 

Åter i Sverige

2017-03-07 @ 11:51:37
Igår landade fyra övertrötta hommelhoffs (eller, tre hommelhoffs och en andersson) på Arlanda efter en lång resa från värme till kyla. 
Vi var framme i Linköping vid 17 och fick mat och varmt te hos bästa föräldrarna, för att sedan komma hem till en mycket välstädad lägenhet, tack vare bästa mostern. 
Idag kämpar vi med jetlagen, hur man överlever snö och extrem kyla (under ca 12 grader plus blir det extrem kyla har vi bestämt) och smider nya planer för framtiden. 
Barnen är så glada att vara hemma hos sina leksaker, och det var underbart att få lägga sig i sin egen säng igår kväll. 
Jag hoppas på att kunna gå till jobbet imorgon, det beror dels på jetlagen och dels på Phoebes nya förkylning...

Burr. 
Lek med alla leksakerMys i mysigaste mys-sängen! 

Melbourne

2017-03-02 @ 12:28:39
Efter ett par dagar i wycheproof var det dags att röra på oss igen. 
Eftersom vi bara spenderade en dag i Melbourne häromveckan bestämde vi oss för att hänga här lite till, se mer av staden. 
Vi var framme vid lunch efter en tre timmars resa, bokade in oss på ett centralt comfort inn och vandrade runt!
Jag är helt förälskad i Melbourne museum! Vi var lite sena och hann bara vara där i 30 min innan stängning, så vi går dit skapligt imorgon, så vi hinner se allt ordentligt. 
Vi gick runt i en vacker park efter, barnen lekte vid en stor lekplats och vi avslutade dagen med mat på en grekisk restaurang. 

Lite "under ground" utforskning! 


Har kommit fram till att barn inte behöver gå i skola, dom behöver vara på semester! Så mycket dom har lärt sig, och frågorna vi får av Kody; "hur gör man metall?" "Hur gör man glas?" "Varför växer inte björkar i Australien?" 
Vi lär oss något nytt varje dag tack vare Kodys frågor ☺️