Smörgåstårta del 2!

2012-01-25 @ 23:55:01
Så, igår gjorde jag en provomgång med skaldjurstårta, mmmmmmuuums!

Med vanligt rostbröd, första lagret med cremefraiche,grädde, majonnäs, crabsticks, färska räkor, citron och dill.
Andra lagret med creme fraiche, grädde, majonnäs, rökt lax, röd lök, citron och dill.
På med tredje omgången bröd, smörj hela tårtan med creme fraiche grädde majonnäsröran överallt även kanter och in i kylen över natten. Jag äter en bit till frukost nu, har inte ens slängt på nån garnering, 50 g rökt lax, 50 g räkor, gurka, tomater, citron, och det smakar ljuvligt ändå!
Helt underbart verkligen, men Jack gillar helt plötsligt inte skaldjur så han vägrar smaka!
(obs, lax, räkor crabsticks och lök var väldigt finhackat!)

Ska ge mig på ost och skinktårtan imorn tror jag, en provomgång alltså. Jag ska köpa cheese spread som är som messmör och slänga i finhackad skinka där i tror jag och använda som ett lager, men eftersom jag inte vill ha nån leverpastej så är det svårt att komma på vad mer jag kan använda. Finhackad rostbiff i creme fraicheröra med gul lök? Vad tror ni?

Idag fyller Kalani 2 år, Kodys bästis, så jag bakade en chokladkaka igår, en fluffig sådan, som jag ska sätta 2 ljus i och ett tomtebloss när dom kommer hit lite senare, och så har jag blåst upp ballonger och slagit in 2 paket till honom!

Det är även australia day idag, nationaldagen, och eftersom jag numera är permanent boende så kanske även jag borde fira till det lite!!

Hoppas allt är bra, MAMMA o PAPPA, om ni tycker tårtan låter god så kanske jag kan bjuda på en sån när ni kommer!
Många kramar

Ciao!

Smörgåstårta!

2012-01-24 @ 06:27:01
Jag vill göra smörgåstårta till kodys födelsedag men jag har aldrig gjort det förr och jag har inga recept! hjälp!!

Jag kommer arbeta med vanligt vitt rostbröd, det finns inte hönekaka etc här i australien.

Jag vill göra den i 2 delar, hälften skaldjur, hälften skinka.

Tyvärr finns det heller inte kräftstjärtar i australien, så jag tänkte arbeta med crabsticks (surimisticks) och räkor, dill, citron, kanske rom till garnering, gärna finhackat och i nån god röra. Finns heller inte någon räkost här (va fan!) så jag måste alltså göra recept från sctratch, snälla hjälp!

Den andra halvan tänkte jag nått i  stil med finhackad skinka, körsbärstomater, inlagd eller vanlig gurka. Finns alltså inte skinkost heller, ja detta suger och jag saknar sverige. Jag vet inte mer vad jag ska ha i, och jag avskyr leverpastej (DET finns minsann dock!!) så jag behöver hjälp!

Nån som har recept, hur mkt majonnäs ska man ha i grädden utan att det smakar illa, kan man blanda i cremefraiche med??

ALLA ideer är välkomna, och Cathrine, jag vet att du inte äter detta, men dina vänner verkar ju laga så mkt skojig mat (eller är det kanske bara sofi som bakar och jag fått för mig att alla andra är matmänniskor  med?) kan du inte fråga dom åt mig om dom har recept? Snälla?

Hoppas få svar, vill ni maila skicka till
[email protected]

Tack på förhand!
Ciao

Värmebölja!

2012-01-23 @ 01:11:58
Vilken underbar dag vi hade igår! 37 grader varmt, så vi fixade iordning lite mackor och stack iväg till port willunga, finns en jättefin strand där med turkost vatten, jättefint! Hade med oss parasollet som vanligt och till Kody köpte vi en uppblåsbar delfin på vägen dit! Den är för 3 åringar så han kan inte sitta på den själv, då tippar den, så jag fick hoppa på bakom honom och sen simmade vi runt bland små vågor, det var jättekul! (finns bild på facebook) Lite glass fick vi i oss med innan det var dags att åka hem! Tar ca 30 min att åka till port willunga, så jag fick lite mer körning att skriva in i min övningskörningsbok!

Jag ska försöka hitta en ny instruktör den här veckan och boka in en lektion till nästa vecka hade jag tänkt, körkortet ligger relativt nära nu, men jag måste lära mig att köra som "dom" vill innan jag kör upp, annars är det bara slöseri med pengar!

Det ska vara över 32 grader hela veckan, 37 idag, 34 imorn osv.. Tror jack kommer hem redan vid ett idag så jag och Kody kanske kan bli avsläppta vid en pool medans jack grejar lite i eftermiddag.

Vi var och tittade på ett hus igår som varit till salu rätt länge (åkte förbi påväg hem från stranden och upptäckte att dom hade en öppen visning!!) och det var inget fel på huset, hade mkt potential men inte tillräkligt med garageplats för alla verktyg och gymmaskiner så det blir inget med det huset!

Ikväll är det zumba med jenny, ska bli kul! Jag har dock haft nått konstigt ont i armen ett par dagar som inte lät mig sova ordentligt inatt, som en muskelvärk, eller blåmärke på benet inuti armen känns det som.. ska äta panodil idag ifall det är något inflammatoriskt (?), kanske kan hjälpa. Har inte tränat eller slagit mig så jag vet inte varför det gör ont. Hoppas det går över lika fort som det kom.

Dags att vika tvätt och hänga upp handdukar jag precis tvättat, sen ska jag och Kody hitta på någon smarrig lunch, igår till middag kokade jag baby potatis, som färskpotatis, gräddfil med gräslök och mumsiga persiljejärpar och kors i taket, Kody åt potatis och ÄLSKADE järparna! Min lilla snus som inte brukar äta för mig, det gjorde mig glad! Han är helt enkelt en unge som äter på eftermiddan/kvällen, inte så mkt på dagen. Kan jag väl leva med antar jag! (järparna var riktigt smarriga och det var kul för jag körde utan recept, och har aldrig gjort järpar förr!)

Dags att börja dagen! Ha det gott mina vänner!
Ciao

Snustuta!

2012-01-20 @ 07:01:10

Idag låg jag och drog mig ca en halvtimma längre än Kody egentligen ville, och när jag slog upp ögonen tills slut efter att ha lyckats blunda ända till 9.30 (!) så insåg jag att det var fredag! Och idag hade jag och Kody sagt att vi skulle träffa några från mammagruppen. Klockan 10.30!
Så upp for jag, på med kläder, borsta tänder och hår, på med lite mascara, packa ihop en blöjväska, fylla på vatten, hitta kodys strumpor och skor, slänga i allt i barnvagnen, på med kläder på Kody, slita med en banan och en nektarin och ut genom dörren for vi kl 9.50! Skynda oss till tåget och hinna perfekt till avgång 9.58, vila på tåget och äta frukt och komma till lekträffen prick 10.30 efter 10 minuters rask gångtakt från station! Puh!

Det var trevligt att träffa några mammor som jag vanligtvis inte pratar speciellt mkt med, och efteråt fick jag och Kody skjuts hem!
Efter det har dagen mest involverat lunch till Kody, sovstund för Kody medans jag letar välgörenheter där jag kan skänka saker direkt till behövande istället för röda korset och sen en majskolv var när Kody vaknade!
Fick även ett samtal från Kodys läkare, hans testresultat från urinprovet vi lämnade i måndags hade kommit tillbaka negativt! Skönt! (vi lämnar kissprov för Kody en gång i månaden eftersom han redan lidit av 2 urinvägsinfektioner i sina dar, läkarn är orolig att problemet kommer innifrån urinblåsan, väntar även på att mothers and children sjukhuset ska ge oss en tid för ett litet ingrepp involverande en katheter och radioaktiv västka!)

Kody har växt ur alla sina kläder han har så jag har slängt ytterst lite sparat ett par plagg till nästkommande barn, när det nu än sker, och packat ner det mesta som jag som sagt letar välgörenhet att skänka till! Så jag köpte 4 nya t shirtar och 2 nya par shorts idag till honom. Så nu har han nått att ha på sig iaf! Allt va på rea med så det va kalas!


Dags att hänga upp tvätten!
 Ciao!

Kody!

2012-01-17 @ 05:34:43

Ja han är ju världens underbaraste lilla varelse så jag måste bara lägga upp lite bilder!!



Det här är väl ändå världens sötaste kort!





Och här kommer en bild på den glada ägaren av en sprallig liten Kody :)





Julafton, testar julklapparna från Sverige!







Australiensk julafton, titta så stor min sötnos blivit!






Jag och Kody i stugan nere i Second Valley där vi firade jul och umgicks med Jacks familj!




Kody sitter på köksbänken och äter frulle!

Ciao!

Livet är en fest!

2012-01-17 @ 00:45:30
Hej alla glada!

Liten update kommer här!
I lördags tog vi tåget in till adelaide city, det är en väldigt fin stad att gå och promenera runt i! Vi käkade lunch inne i china town och sen gick vi och handlade frukt och grönsaker på marknaden brevid!
Sen hem och på kvällen grillade vi god mat med Jenny Ben och Leo, en svensk tjej m familj som bor relativt nära, Leo är ca 2 månader yngre än Kody!

I söndags hoppade vi på cyklarna och cyklade ner till Brighton, 10 km, och så käkade vi god frukost där och sen cyklade vi hem igen! Man har havsutsikt åt vänster hela vägen ner till brighton, och hem till hallett cove är det nästan bara uppför så det var kämpigt men vi klarade det!

Och igår var träffade jag och Kody Jenny och Leo nere vid stranden, och på kvällen dansade jag Zumba med Jenny på Zumba Fitness!

Se där, ett litet liv börjar ta form, bra, jag har ju bara bott här ett par år nu!

Ikväll har jag min första körlektion någonsin, kl 20.30, mörkerkörning, jag är döööönervös, men måste försöka slappna av så jag inte gör bort mig! Jag kan ju faktiskt köra bil!

Nu är det dags för frukost, ha det gott!
Ciao

Hej då 2011!

2012-01-07 @ 01:09:32

Detta har jag snott från Ryssan - Cathrine, som förövrigt bytt blogg (www.superbeb.wordpress.com) som i sin tur tagit det av Martina (www.fantasiee.wordpress.com), en översikt över det gågna året! Har självklart inte snott svaren :)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Åkte tåg i Adelaide! Som Cathrine färgade även jag ögonbrynen för första gången! Fiskade bläckfisk, och fångade t.om en! 

 Höll du några av dina nyårslöften?

Jag minns inte riktigt vad jag hade för löften, men sluta röka var säkert ett av dom, och det har jag hållt helt och hållet!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja flera stycken! Jag har inte ens träffat allas små bebbar än!

Vilka länder besökte du? 

Jag och Kody åkte hem till Sverige en sväng, jag och Cathrine flög till Turkiet... Sen hem till Australien igen, så det var nog det!

 Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? 

Att jobba! Och svensk mat! Den som vill skicka baconost, salamiost och snabbmakaroner känn er välkomna att göra så!

Vad var din största framgång 2011?

Att flyga kors å tvärs över jordklotet med Kody i släptåg utan att ge bort honom till nån främling pga enorm påfrestning, det skulle jag vilja kalla stor framgång!  Att jag äntligen började övningsköra är även det en framgång i sig!

 Har du varit sjuk eller skadat dig? 

Lite sjuk är man ju varje år men inget värre än influensa! Inga större skador heller!

 Bästa köpet?

VS sassoon till håret! Min bil - en vit liten mazda astina!

Vad spenderade du mest pengar på? 

Kody!

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Kody gör mig glad varje dag! Mail från mamma! Att jag får köra bil gör mig glad även om det är övningskörning!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? 

Born this way med Lady Gaga! Thats when we all win med Nickelback! Och en massa Tracy Chapman låtar!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare! Har kännt mig mer tillfreds med livet än tidigare år!

Vad önskar du att du gjort mer? 

Rest! Även att jag rest en hel del så finns det alltid plats för mer!

Hur tillbringade du julen? 

Med Jack och Kody och ett par vänner den 24e, bjöd på typisk svensk julmat, och den 25e firade vi AU jul i en stuga nere i Second Valley med Jacks familj!

 Favoritprogram på TV? 

Giggle and Hoot! (barnprogram) Har inte tittat mkt på TV, men om jag hade valet så hade jag tittat på mer How I met your Mother!

Största musikaliska upptäckten? 

Adele, jag älskar hennes röst och hennes låtar!

 Vad gjorde du på din födelsedag 2011? 

Jag och Jack och hans bror Ethan och Kody och min mamma o pappa var uppklädda till max och gick på häst racing i adelaide!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Om jag hade kunnat ta mitt körkort redan kanske! Om jag hade fastnat för nån slags träningsform! Om jag hade haft vänner i min närmsta krets som gav lika mkt som dom tog!

 Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Mamma chic!

Vad fick dig att må bra? 

Turkiet, Kody, Sverige, Jack, Hallett cove (huset vi bor i nu) att ha gångavstånd till tåget, att köra bil, att vara positiv, att ha saker att se fram emot men mest av allt, att förstå att gräset är grönare på MIN sida och att vara glad för det jag har istället för att sakna det jag inte har!

Vilken kändis var du mest sugen på? 

Bruce Willis som han va i "fifth element" :) Eller Channing Tatum som han var i "step up"!

Vem saknade du? 

Min familj och mina vänner i Sverige och några i kanada och på andra ställen i australien!

De bästa nya människorna du träffade?

Svenskar i Adelaide!

 

 

Det var mitt 2011, 2012 kommer bli ett jättebra år på en massa olika sätt!!

Ha det gott allt folk!
Ciso