Körkortet närmar sig

2011-12-19 @ 01:16:37

När man tar körkort här så skriver man först ett test om alla lagarna och sen får man sitt tillfälliga körkort och man får börja övningsköra, man måste köra 75 timmar innan man får köra upp varav 15 timmar måste vara mörkerkörning. Man har ett år på sig att göra detta. (eller, hade jag väntat 2 veckor tills jag fyllt 25 innan jag skrev provet så hade jag bara behövt vänta 6 månader tills jag fick köra upp men men)
Igår satt jag och räknade hur många timmar jag gjort hittills, och kors i taket, jag har kört 69 timmar! Så nu behöver jag bara köra 1 timma till dagtid och 5 timmar till kvällstid så får jag köra upp! Men jag måste ändå vänta tills februari tyvärr. Man kör upp ca 5 ggr, eller tills man har klarat av alla punkter, en lektion gör man fem olika saker typ parallell parkerar, startar i backe, U-turn osv, man har ett antal punkter man ska klara, 30 tror jag.
Om man missar någon punkt, gör fel, så behöver man bara prova igen tills man klarar det. Om jag inte klarar parallell parkering med en gång så får jag öva några gånger, dom visar hur man gör, sen får man göra om! Så jag ska ta och ringa dom och fråga om jag måste vänta till feb eller om jag får börja göra det där så fort jag är klar med mina 75 timmar! Hoppas!

Jag har hittat min drömbil, en daihatsu terios, om man börjar jobba nån gång kanske man skulle spara till en sån!

Det  är en mini SUV och man får precis plats med en liten smidig barnvagn till Kody i bagaget!

Tänk bara, en vacker dag kommer även Jag ha ett körkort, då ska jag och Kody ge oss ut på så många äventyr!

 

Jag körde på expressvägen häromdan, 100 km/h och det började totalt spöregna, jag var tvungen att sakta ner för jag kunde inte se alls, vi har haft åska och stormigt senaste dagarna och då är det läskigt att köra snabbt. Läskigt att  köra över huvud taget faktiskt! Men man måste väl vänja sig vid det med, och jag har bra däck på min mazda astina!

 

Nu är det dags för mig och Kody att hoppa in i en dusch, sen har vi lite städning framför oss, kanske åker vi även lite tåg till nått shopping centra, jag har inte handlat någon julklapp till Jack än, några förslag????

 

Ha det så bra allihopa!

Ciao

MatOvanor

2011-12-16 @ 08:16:32
kodys absoluta favoritmat är 2 minuters nudlar. suck. stackarn kommer få skörbjugg...
Han står utanför skafferiet och skriker och sörplar, för det är så han förklarar att han vill han nudlar. Slurp slurp.
Annars har jag lyckats få i honom lite majs, glutenfria (?) kex, vatten, juice, ostriskakor och lite nötkött/veggie puree (för småå barn) men han vägrade gröten, rostat, kyckling lunch, altt som är en lagad lunch, mackor, middag mm mm mm mm mm.
Att du måste vara så dålig på att äta lilla vännen!

Vägrar smaka liksom. Pannkakor verkar blä. Köttfärspaj verkar blä. Allt som är hemlagat verkar blä. All frukt verkar blä. Broccoli majs och ärtor är ok i liten mängd. Gurka går ner ibland. Tomat verkar extremt äckligt och Kody blir förnärmad om jag erbjuder lite.
Men för sin pappa äter han minsann saker som han vägrar ens smaka på när han är med mig. I-landsproblem jag vet men störande för det. Jag slänger så mkt mat varje dag för jag vägrar ge mig! Inte ens våfflor med grädde gick hem. Han sörplade i sig grädden och sen var han klar.

SUCKNyvaken och TRÖTT för att lilla Snus vägrar äta. Kody är sur för att han inte får äta godis till frukost


Adelaide bekymmer

2011-12-13 @ 01:50:29

Ja det har inte blivit mkt bloggande på senaste... Har inte haft så mkt att rapportera!
Mitt internet är så segt för tillfället så jag inte kan skypea, inte ladda upp en massa bilder, och jag tycker personligen bäst om bloggar med en massa bilder, men nu uppdaterar jag ändå!

Igår var det säsongsavslutning för Kodys playgroup, börjar igen i februari, så då fick han en liiiten julkapp av dom, en slags boll, och när vi kom hem så gjorde jag en banan och jordgubb marängtårta. Det finns dock inga marängbottnar här så jag fick göra dom först så det tog ett par timmar att göra tårtan :/ Men gott var det!
Karen kom upp och firade med oss, så henne bjöd jag på rekorderlig cider, dom säljer det här nu, och kopparbergs. JordgubbLime är favvon! Är dock lite dyrare här än det är hemma i sveadala men men!
Jag var uppenbarligen helt galet sugen på marängtårta, säsongsavslutning på playgroupen betyder absolut ingenting för en 22 månaders men det va kul med lite fest i vardagen! Plus att folk fortsätter påpeka att jag tappat lite vikt vilket jag inte försökt med så då kan jag fylla ut mig lite igen  haha!
Jag väger samma som alltid 57 - 58 kg, folk här säger det bara för att vara artiga "Oh youve lost weight!! Yes you have!" fast att man inte har det som om allas mål här i livet är att vara pinnsmala :) Adelaide folket jag har träffat hittills är ganska ytliga, mkt lösnaglar löshår behandlingar antirynkkrämer plattångar smink smink smink modekläder (jag menar seriöst, vem dyker upp på en lekträff i stilettklackar shorts och hatt?) ja man blir lite trött på dom. Jag yttrar nått om återvinning och icke matchande underkläder och folk tittar på mig som att jag är galen! Helt fel prioriteringar :)
Jag ser fortfarande fram emot att träffa nån som inte vaknar på morgonen och gör sig snygg "för nån annan"!
Nån som är lite djupare än att gå sönder totalt om man har en dålig hårdag!

Jag ser fram emot att mamma o pappa ska komma och hälsa på i februari, jag behöver ha "mitt folk" runtomkring mig känner jag!

Jag håller fortfarande på att kolla upp kurser till nästa år, lite plugg, men jag kan inte bestämma mig för vad jag skulle vilja plugga, så jag kanske söker nått jobb istället, medans jag funderar. Kanske ska söka till nån mataffär, nåt man inte behöver "ta med sig hem" när man jobbat klart. Vore nått!

Dags att fortsätta städa, köket behöver en omgång likaså sovrummet matrummet tv rummet lekrummet badrummet tvättstugan... Nej tvättstugan e helt ok :) Men först måste jag vika in tvätt för jag har ny tvätt att hänga upp! Tur att det bara är lite enstaka plock i de flesta rummen, sängen behöver  nya kläder men annars är det inget som kommer ta mer än en timme, beroende på hur mkt Kody hjälper/är i vägen!


Ha det gott, ska försöka uppdatera bloggen lite mer framöver!

Ciao