caten är här!

2011-10-25 @ 04:42:02

änsålänge har vi inte gjort speciellt mkt eftersom jag är/har varit sjuk sen caten kom till adelaide, så en noggrannare update får ni nog från hennes blogg!

jag har iaf fixat håret på henne idag med vs sassoon!




Det var inget höjdarkort haha så vi klippte ut ansiktet, men håret är fint!

Jag har ännu inte fått mitt presentmatkort men tack martina, det blir nog lite fläskfile och finare köttbitar mums mums va kul det ska bli!

Detta har hänt...

2011-10-15 @ 03:25:58
Vi har köpt en ny kylåfrys! Och med den fick vi presentkort på 200 dollar mat! (200 dollar är ca 1200 kr) så nu ska jag passa på att köpa en massa lax och goda ostar och en massa mumsiga saker vi inte köper så ofta pga pris! Lite ostron och sånt mums!
(Ge mig gärna tips på "exclusiva" ingredienser!)
Haloumi ost blir det med!



Vinhylla å allt! Och TimTamsen är till Cathrine som kommer om 4 dagar aaah!!




Jag har även fått en gammal symaskin som ska provas nu i dagarna! Jättefin är den, och den får duga tills jag har skramlat ihop tillräkligt med pengar för en nyare variant!




Kody har börjat äta lite mer igen så det känns bra, han ligger kvar på 11 kg vid 20 månaders ålder, han ser ganska "normal" ut så jag oroar mig inte alltför mycket än. Väger han fortfarande 11kg när han är 15 år så kanske jag tar honom till doktorn :)
Men som jag förstått så går många barn igenom sånna här perioder. Som min syster påpekade, jag själv åt ju knappt nåt när jag var barn. Lite köttbullar på julafton och nån våffla här å där, ja och all choklad förstårs som min mormor och morfar gödde mig med, men annars var jag inte speciellt stor i maten!

Nu ska vi göra oss iordning och ta tåget till Marion där Jack jobbar lördag och sen ska vi åka till en marknad!

Ciao

Soppa = mumma

2011-10-13 @ 02:25:57
Det verkar gå bra på jobbfronten för Jack och det är ju roligt!!

Adelaides väder är så konstigt. Igår var det 21 gradermen "real feel" som dom kallar det här gör att det känns som 26 grader. Trevligt alltså, men alltid lika svårt att klä sig...

På måndag börjar jag och Kody på playgroup, det ska Cathrine få följa med på när hon är här, det är i brighton/seacliff så det blir tåg dit och hem. Men medans Cathrine är här så gör vi nog så att vi går och tar en glass/promenad vid stranden efteråt! Kody kommer säkert somna gott i vagnen efter play gruppen med!
Jag måste faktiskt kolla upp så jag har rätt address! Och kolla hur jag hittar dit från tåget men om jag minns rätt så ligger det bara en gata upp så kanske 300 m? Det märks...

Tänkte kolla upp simgrupp med när Ryssan kommer, hon kan ju inte simma... Hehehe nävars det är ju Kody som inte kan simma än! Han var inte jättepepp på de när han var yngre, jag simmade med honom innan han kunde krypa ens så hans självförtroende var inte på topp, jag tror det kommer gå mycket bättre den här gången!

Vi var på ett lekcafe igår, vid 11, fy fan vad folk det var där. Det är sånt fruktansvärt liv, det är en fjärdedel så stort som busfabriken med minst lika mycket ungar. Kody är i 1-4 års avdelningen, men så komemr det äldre ungar och knuffar undan dom små och är allmänt livsfarliga! Satans föräldrar att inte hålla ordning på barna, det var 10 åringar där inne vid ett tillfälle, som bråkade i hoppborgen, ena killen brottade ner den andra höll fast honom i håret och sparkade honom i revbenen! Stackars småttingar blev livrädda!
Och känner man australienarna rätt så åkte nog den killen hem och fick stryk han med...
Min vän berättade häromdan att hennes mamma brukade piska henne och hennes syster med en sån där gammeldags diskborste som har stål stickandes ut på slutet... Aj!!?? Nej, jag är strängt emot att aga sina barn. Det lär dom bara att det är ok att slå dom som är mindre.

Kody åt faktiskt lite mat igår inga nyttigheter direkt, pommes... Men bara han får i sig nått. Sen åt han ett par yoghurtar och broccolisoppa... Så det är ju bättre än inget! Han ska få en yoghurt nu hoppas han äter den sen blir det dusch och middagslur!

Förresten, en film ni kan skippa att se är Thor. Handlingen hann inte med att betyda nått för dom hade så bråttom att komma nån vart. 

Nån som har gott recept på soppa förressten? Jag är på sopphumör!

Dags att hänga upp tvätt innan jag glömmer det med!

Om 6 dagar kommer Ryssan WOOOHOO! 




Vaddå, tittar inte ni med på TV med durkslag på huvet?

Ciao

Port Eliott!

2011-10-10 @ 04:52:14
I helgen var vi i Port Eliott, ligger en bit härifrån, dom hade en "agriculture show" och sånt tycker vi är roligt, lite motorcykel show, karuseller, massa stånd, snacks och lite djur! Dom har alltid hästtävling så vi kommer säkert åka på lite sånt när Cathrine är här med. Om 9 dagar!!
Cathrine, titta inte på bild nr 2, skrolla bara förbi, jag har skrivit när du kan titta igen!






Kody sitter och ritar, det är en storfavorit för tillfället!


VARNING CATHRINE!! Hoppa över denna bild om du vill behålla  din frulle!















Det var en pytonorm för er som faktiskt tål att titta :)


















CATHRINE! Nu kan du titta igen :)



Kody och Jack klappar små getter!






Sen fick Kody syn på hästarna och då gick det inte att stoppa honom!





Mina coola killar påväg till MC showen! (Det var ca 19 grader i adelaide, port eliott ligger en dryg timma därifrån och där var det betydligt kallare!)





Hemma igen! High five mamma för nya mattan!

Så det var det, jag kan starkt rekommendera att ni kollar in nappy change filmen på facebook, det är inget blöjbyte på film utan vad som händer när jag säger till Kody att vi ska byta blöja. Den skulle fan vinna om jag skickade in den till funniest home videos! Han är en sån liten busunge!


Ha det gott!

Ciao!

Bakande dagar

2011-10-05 @ 13:48:46
Sådär ja, nu ligger man och barn i sängen, klockan är 22 och jag har precis kokat ihop 4 portioner välling. Kody har inte ätit mycket den senaste tiden när han varit sjuk, han äter fortfarande inte så mycket som jag vill att han ska, så jag får smyga in lite hemmagjord välling då och då. Dom har inte välling i Australien, bara ersättning, och det räcker om han dricker det morgon och kväll.

Han vägrar äta smörgås, rostat, frukt, omelett, potatis, kött, grönsaker, yoghurt osv... Om någon har ett bra sätt att få en trotsig 20 månaders att börja äta ordentligt igen så dela gärna med er!!??
Jag vill inte ge honom en massa sockriga saker, men efter 7 dagar att inte äta ordentligt så gav jag honom vad som helst kändes det som! Vad som helst bara ungen äter! Så nu vill han självklart nyttja detta och bara äta sockrig mat. Haha dom är inte dumma dom små liven!

Vi fick äntligen en ny diskmaskin idag iaf, jag kör första maskinen nu! Ägarn har slängt ut hela 2000 kr på maskinen, haha, så den är lite ur tiden men den är ju sprillans ny så jag ska väl inte klaga antar jag!

Annars bakade jag pita bröd idag till Jacks förtjusning, dom säljer/äter inte pita bröd här så han har aldrig ätit det förr! Lite gurka tomat svamp ost och köttfärs med mumsig hemmagjord kebabsås blev det till, mkt gott och räckte även till en matlåda till Jack till imorrn!

Jag är in the market of att skaffa mig en symaskin, jag har fått dille på att sy kläder! Till mig själv mest, och jag minns att jag inte var så duktig på det när jag gick mode sömnad kursen men jag var ju även fjortis så det hette duga och ville inte ha nått med skolan att göra alls så jag var rätt kass på allt faktiskt.. Förutom träsljöd, där fick jag mitt enda MVG... Jätteskumt.
Så jag tänkte att nu när jag är "vuxen" eller vad jag nu än är, mer engagerad kanske stämmer bättre, så kanske mina kläder blir kanoners! Jag tänker inte skaffa en overlocker maskin med en gång, det går att sy enkla kläder med vanlig symaskin. Det har jag läst på internet.

Jag har lite att styra med i köket innan jag joinar familjen i snooze-ville, det blev översvämning under handfatet idag så en massa kartonger som jag använt till återvinning har blivit blöta så jag ska ta och slänga det så jag inte behöver vakna upp till det imorn!

På tal om imorn, då kommer Erin och hennes son Thomas över och leker! Och imorse kom Wendy och hennes son Dylan över en snabbis, vilket resulterade i att jag fick äta morotskaka till frukost! Kody vägrade smaka. Your loss

Dags att arbeta lite till innan sängen kallar! Ha det gott mina vänner, om 14 dagar är Syster här! Eller som min kanadensiska vän Trevor skulle sagt "Fodjorton"

Ciao

2 veckor och 1 dag!!

2011-10-04 @ 04:10:36
Jag kan inte fatta att om 15 dagar så ska jag åka och hämta RYSSAN på Adelaide airport!! Yeey!! Ska bli så kul, det finns så mycket roligt vi ska göra, och vi ska åka till sushi train jätte ofta!

Igår skurades det golv och damsögs och plockades på förmiddagen, sen tog jag och Kody tåget till Marion och gick och köpte en muffins och Kody åkte karusell och sen gick vi och mötte Jack för han jobbade i närheten!
Sen åkte vi hem och lagade potatisgratäng och grillade och Tom, Karen och Kalani kom upp på middag, Karen hade med sig champange och apelsinjuice mumma!! Barnen sprang omkring och lekte, tittade på lite Pippi och hade sig.
Vi har även börjat prata om en halloween fest som en viss Ryss ville ha....

Idag hade jag och Kody tänkt åka och simma, får se om det blir nått av det, klockan tickar ju lixom...



Kody har redan fått två års trots tror jag, det är mycket som går fel och som skriks och gapas om för tillfället.... hmhm.... Trode jag hade 4 lugna månader framför mig men det är klart att det inte händer prick på födelsedagen..

Jaja det löser sig nog!



Lekplatsen i Hallett Cove, trappor ner till stranden, finns även grillplats mm, kan bli här Kodys 2a födelsedag firas!