Nesting nesting

2010-01-30 @ 02:18:24
Jag borjar bli trott pa det har nu, samtidigt som jag ar fruktansvart van vid det.
Om tre dagar ska vi till barnmorskan, tjoho, det ska bli kul o se vad hon har att saga, da ska vi ga igenom fodelseplanen har jag bestamt!

Vi behover fortfarande kopa ett par toppar till lillen, ett baby badkar (balja) och en sopptunna till blojorna att ha brevid skotbordet, sa smidigt som mojligt vill jag ha det. Sen tror jag inte det ar sa mkt som behovs fixas innan han kommer, linne och balja ar inte hela varlden om det inte finns med en gang, vi har ju ett handfat, hehe... :) Men den dar sopptunnan vill jag garna ha alltsa!

Idag ar vi 38 veckor, borjan av v 39 alltsa, sahar kul ar det



Men titta sa langt ner han har lagt sig nu, vilket ar ett maste for att saker o ting ska ga val!
Vilket aven betyder att jag knappt kan ga langre, mina hofter ar inte riktigt med pa noterna! Sa jag masta stanna upp ibland i vad jag an gor och leka Shakira o vicka pa hofterna, 2 ganger hande det i mat affaren igar! Man far ju inte va blyg! Bast ar att Jack borjar dansa han med sa jag inte ska kanna mig dum, hehe, vilket gor att vi bada ser ut som idioter nar vi handlar mat!

Idag ar Nick, agaren har, och lagar taket i garaget, byter ut trasiga spegeln i knoddens sovrum, och snart kommer det nan som ska fixa glasdorren i koket, yey, sen e allt klart!
Igar kom elektrikern och fixade en av vara "hotplates" som inte har funkat sen vi flyttade in, sa nu kan vi laga mat pa 4 plattor samtidigt, antligen, far bli en harlig stek med sas o potatis/ris och morotter den har veckan sa jag far anvanda alla plattorna!

Men lite nervigt borjar det bli nu, man vet ju inte hur lange till man ar gravid, och jag har inte borjat frysa in matlador som ska va sa smidigt forsta dagarna nar man kommit hem fran sjukan. Och grabbarna grus som skulle ge oss en micro i brollopspresent har annu inte hittat en micro dom vill ge oss, sa vi far val se vad som hander dar, annars far vi kanske kopa en sjalva helt enkelt!

Nej nu ar det dags for mig att leka hemmafru, agarn och allihopa vill nan ha lite laskeblask, det ar sa jakla varmt ute idag!

Sen ska vi aka ner till Marion shoppingcentre och se om vi hittar nan liten sopptunna, om det inte blir havet nere i Brighton istallet, vi far se, det vore ratt skont att flyta omkring lite. Dromde dock att jag blev attackerad av hajar sa kanske inte ar sa bra idag!

Hej sa long fran en trott tjockis!

 
God morgon!

Indiskt VS Syrianskt?

2010-01-26 @ 00:55:45
Jag har nu gatt upp 16 kg!

Jag stallde mig pa vagen imorse, och jag vager 71 kg! Jag veeet att man gar upp mkt i vikt nar man ar gravid, men hur i josse nammen (?) ska man lyckas tappa allt sen? Jag tvivlar, jag tvivlar. Kanske behover jag inte vaga 55 kg igen, men, da har jag ju inga klader alls langre? suck...

Jag satt o letade indisk restaurang pa natet igar, och helt plotsligt hittade jag ett litet stalle med jattefina reviews, speciellt om hur billigt det var! Och hur god maten var med saklart! Sa vi hoppade in i bilen (haha, as if, jag sniglade mig ut ur huset och gled sakta och fruktansvart osmidigt in i bilen) och korde ner for flagstaff road for att se vad det va for stalle.
Det va helt tokigt billigt, sa vi tog take away, och jag maste saga att det kan mkt val varit den basta indiska maten jag nansin atit!
Jag diggar palak paneer, nan sorts ost i spicy spenat sas :) och det kostade 55 kr bara, for ett helt mal mat! Samma med Rogan Josh som Jack kopte, med lamm, 55 kr! ANTLIGEN har jag hittat take away i pizzans prisklass! Oh happy day!

Pa tal om pizza, jag horde att Valentino blivit snobbar o hojt sina priser! WHAT? Det gillas inte, ska starta en protestlista!

Annars sa fods det barn hej vilt runtikring oss har, en Dylan och en Kalani och en som jag inte vet namnet pa, sa nu borjar det knipa lite om hjartat for det betyder att det ar min tur nar som helst. hmmm... Klart jag tycker det ska bli skojsigt (kanske inte sjalva fodseln) men sen ar man ju paron for resten av livet! Har jag verkligen tankt igenom det har? Jag ar ju en ganska sjalvisk manniska egentligen, tror jag iaf, och nu kommer ju livet inte handla om MIG langre.... Jag har borjat inse att det inte kommer vara skor jag handlar langre, utan blojor istallet... Drinkar nere pa krogen byts ut mot nappflaska och dess innehall (inte till mig, till barnet assa), och restaurangbesoken byts ut mot somnlosa natter och trakig micromat. Hmmm...

Nu fick jag en spark i sidan av magen, ja, innifran alltsa, antagligen for att paminna mig om vem det ar som kommer bestamma from now on!  Hehe, och jaa vad kan jag saga, I cant wait!

Ska bli sa skoj att traffa denna lilla ninja som bor i min mage, och idag nar jag vaknade bestamde jag mig for vad han ska heta med, yey!



Jaja, jag vet inte hur man redigerar bilder, isf hade jag klippt bort min rumpa fran bilden, men ni far ta det for vad det ar!

Jag vet inte vad ni tycker, o jag vet val heller inte riktigt hur stora gravida kvinnor blir, men nu racker det, nu finns det verkligen inte plats till mer tillvaxt!

Nu ar det dags for mig att starta min dag, jag ska se pa film o lasa min bok o vattna mina tomater o slanga i en tvatt o vattna mina blommor o emmellan varje grej ska jag hinna med o ata med :) Ja, det ar saaaa stressigt hehe :)

Manga kramar till den som vill ha!

Sicilia med kebabsas i mitt hjarta... slurp....

2010-01-19 @ 04:03:47
Urk... Sitter o tvingar i mig en burk med tonfisk sa bebben i magen ska fa lite naring, men jag har verkligen tappat all smak for fisk... urk...

Kom precis hem fran sjukhuset, traffade Dr Scoggs for sista gangen, han o hans lakarkandidat klamde lite pa magen, lillkillen ligger som dom vill att han ska, och han har borjat lagga sig langre ner, vilket forklarar varfor jag har sa himla ont runt hoftbenet! Men men, mer smarta betyder att vi borjar narma oss, sa jag tar kramperna som ett gott tecken!

Har svart att sova, men det hor ju oxa till sa inget nytt dar!
Vi kopte barnstol till bilen haromdan, sa nu har Jack satt in den i mitsubishin, vilket betyder att nar bebben kommer sa far vi aven ta med oss honom hem, kan va ett plus :)

Hade gympa pa sjukhuset efter lakarsnacket, borjar bli tungt o trakigt, men dom sager att man ska halla igang sa mkt man kan, sa jag kampar pa, och pa torsdag ar det antligen simning igen!! Jag alskart! Den som anda hade en pool!!
Mitt badkar har krymt, jag far knappt plats langre, och det ar riktigt svart att ta sig upp, sa handikappad man blivit! Det kanns valdigt langt bort att jag en dag ska kunna gora saker som plocka upp saker fran golvet eller, att mala mina tanaglar!
Som tur ar sa gjorde jag ett bra val nar jag gifte mig med Jack, for haromdan kom han hem o fragade om jag inte ville att han skulle ge mig fotmassage o mala mina tanaglar! GARNA sa jag, sa nu ar fossingarna fina igen :)

Annars sa vill jag mest sitta pa soffan och ata hela dagarna, garna frasch mat som sallad eller pasta med god sas. Jag har markt att sa lange jag ater en liten bit choklad da o da sa behover jag aldrig riktigt frossa i mig en hel marabou choklad kaka!
MEN, hade jag nu bott i sverige sa hade jag formodligen AGT en pizzeria vid det har laget, svensk pizza, finns inget battre, och jag tanker pa dom varje dag. Dromde haromnatten att jag och Cathrine va pa valentino i mjolby, det hander ganska ofta faktiskt! Mmmmm, kanske ska jag prova baka pizza idag, det gar inte att ata dom australienska, fy vale!

Nar jag vantade pa bussen sa borjade idag en aldre karl prata med mig (ar man gravid sa ar det ok att antingen saga hur STOR man ar, eller helt enkelt bara starta en konversation, bara sadar...! jahapp!)
Han fragade efter ett antal gravid-fragor vart ifran england jag kom ifran. Jag hade igen aning om att jag hade brittisk accent! Nar det val kom fram att jag ar svensk, ja da kom det upp en massa fragor om ABBA, bland annat vem Annefrid ar gift med.... Ehmm.....? Inte vet val jag! :)

Nej, nu maste jag ata knacke med philadelphia o fa bort den snuskiga tonfirre smaken, yuck!

Ha det gott allesammens, har kommer en bild pa australiens tjockaste invanare :)
Kramelikram!!

(3 och en halv vecka kvar!)

Update!

2010-01-07 @ 04:08:26
Dags för en uppdatering från landet Down Under!
Bebisen har varit duktig, lagt sig åt rätt håll, alla problem vi har blivit tillsagda att vi har, har försvunnit, puts väck, vilket är helt absolut underbart!! Inte alls trodde vi att det skulle gå såhär bra ju! Så det blir inget inplanerat kejsarsnitt som vi hade väntat oss, puh, känns skönt!

Ja, nu ligger han ju inte perfekt precis, han gillar att va lite sne tydligen, bilden nedan visar att hans rygg ar till vänster, och han ligger böj så hans rumpa är åt höger :) Läskigt va!



Och jag säger HAN för det är definitivt en pojke!
Vi vet att hans mellannamn kommer vara Jack, och vi pendlar nu mellan två olika förnamn, kan inte bestamma oss riktigt, men nu har vi 2 namn vi gillar, så när vi träffar honom ska vi nog lyckas lista ut vad han ser ut att passa i! Så spännande!
Jag drömde inatt att vi hade tvillingar, så den ena hette K*** och den andra hette C***, så det passade ju bra.















Ja nu är det inte långt kvar, läkarn sa att vi har en normalstor bebis, och att han förmodligen kommer väga lite drygt 3,5kg, låter bra tycker jag!

Folk vägrar ge sig med att påpeka hur stor jag är, ''inte en chans att det bara är EN där inne'', jodå, bara ett barn.

Busschauffören frågade om jag ville ha hjälp att kliva av bussen häromdan, det var ju trevligt av honom, men nej tack det behövde jag inte, fick till svar ''annars hade vi kunnat RULLA av dig hahahaha''. Jäääättekul ha. ha. ha.

Folk förstår verkligen inte att det faktiskt inte är en snäll sak att påpeka hur stor man är! Vad ger främlingar rätt att påpeka hur gigantiskt stor min mage är? Jag förstår inte...

Bäst var ändå när jag va inne i en affär, och en gammal tant fick syn på min mage (seriöst, hon såg inte MEJ, bara min mage) och hon gick fram till mig och la handen på min mage...???? Sen sa hon ''Jag hade oxå en sån där'', jaha har du barn sa jag, nej ''en navel som sticker ut.''
OCH?
Sen började hon prata om sina sju barn, hur hon kom ihåg hur jobbigt det kunde vara när folk var påflugna och bla bla bla (hela tiden höll hon handen på min mage)....!
Näe!

Jag ska se om jag kan hitta en sån där tshirt som säger ''Hands OFF the bump!'' Då borde väl folkändå fatta eller?


Uppdatering om mitt tomatland, det är över 40 tomater där, men dom verkar ha svårt för att mogna och bli röda, nu har jag bara en massa gröna tomater där...

Vänta nu.... Stekta gröna tomater, vad heter den på engelska? Svinbra ju!






Ja jag hade inte riktigt nåt att skriva men kände att det va dags för en uppdatering.

Ha det gott!